Maarit Suomi-Väänäsen ja Petteri Cederbergin näyttelyt Mediaboxissa ja Forum Boxissa 29.3.–21.4.

Maarit Suomi-Väänäsen ja Petteri Cederbergin näyttelyt Mediaboxissa ja Forum Boxissa 29.3.–21.4.

Maarit Suomi-Väänäsen Minispectacles: Squatting (2018) nähdään Forum Boxin Mediaboxissa ja Petteri Cederbergin uusia animaatioita sisältävä näyttely Keskiarvoinen ainutkertaisuus Forum Boxin suuressa näyttelytilassa 29.3.–21.4.

Minispectacles Squatting piipahtaa vallatulla alueella Zürichissä.
Originellit asumukset ja asujat eli Heidrun, Meg, Antonio ja Adam ovat kotona.
Minispektaakkelit ovat sarja minuutin mittaisia teoksia, elokuvallisia haikuja.
Jatkoa seuraa aina 100 Minispektaakkeliin eli pitkään elokuvaan asti.
Nainen ja pokkarikamera.

Minispectacles Squatting koostuu kymmenestä minuutin mittaisesta elokuvallisesta haiusta.
Minispectacles Squatting kuvaa vaihtoehtoelämistä – ja asumista Koch Arealissa,
joka on vallattu alue Zurichissä.
Antonio ja Adam asuvat kattohuoneistoissaan ja Maggie ja Heidrun asuntoautossaan.
Tervetuloa kylään Minispektaakkeleihin nro 35-44/100!

Minispectacles: Squatting saa kansainvälisen ensi-iltansa Experiments in Cinema -festivaaleilla Albuquerquessa 16.–20.4. Maarit Suomi-Väänäsen tuotannosta on hiljattain kirjoitettu muun muassa Millennium Film Journalin numerossa 68 (“Minispectacles As Nice As Pies, an excess of information both obscures and illuminates”) sekä WomenCineMakers-julkaisussa.

Mediaboxi on Forum Boxin tila mediataiteelle. Uusinta mediataidetta esittelevä ohjelmisto suunnitellaan yhteistyössä AV-arkin kanssa. Tila toimii nyt yhtenä tärkeänä kanavana mediataiteelle.

Petteri Cederbergin näyttelyn teokset pohtivat “keskiarvoista ainutkertaisuutta”:

Jos kaikki maailman ihmiset laskettaisiin yhteen ja summasta tehtäisiin jonkinlainen keskimääräinen ihminen, minkälainen hän olisi? Olisiko hän iloinen, surullinen, ekstrovertti, introvertti vai mitä? Fyysisten määreiden keskiarvo, kuten ikä, pituus, paino ja kengännumero voidaan periaatteessa laskea matemaattisesti. Entäpä sitten vähemmän konkreettiset asiat kuten esimerkiksi persoonallisuus, ammatti, harrastukset, mieliala? Voiko keskiarvoista ihmistä olla olemassa? Kaikki ihmiset ovat ainakin omasta mielestään ainutlaatuisia, mutta samalla jokainen on yhteydessä ja yhteneväinen muiden ihmisten kanssa, halusi hän sitä tai ei.

Näyttely koostuu kahdesta animaatioteoksesta ja yhdestä installaatiosta. Animaatiot on toteutettu kuva kuvalta stop-motion tekniikalla. Animaation jokainen kuva on piirretty tai maalattu yksitellen paperille tai levylle. Teoksen äänimaailman taitelija on koonnut äänittämällä ja manipuloimalla erilaisia ympärillään olevia asioita, esimerkiksi lastensa puhetta. Installaatio koostuu paperille tehdyistä maalauksista ja huoneen keskellä pyörivästä valonheittimestä. Maalauksissa on käytetty musteen lisäksi pimeässä hohtavaa fosforiväriä.

Tervetuloa näyttelyiden avajaisiin 28.3. klo 17–19!


Maarit Suomi-Väänänen: Minispectacles: Squatting, 29.3.–21.4. 2019, Mediaboxi

Petteri Cederberg: Keskiarvoinen ainutkertaisuus, 29.3.–21.4. 2019, Forum Box

Lisätietoja: Forum Box


AV-ARKKI ON EDISTÄNYT SUOMALAISEN MEDIATAITEEN ASEMAA VUODESTA 1989. TAITEILIJAT OSALLISTUVAT TÄHÄN TAPAHTUMAAN AV-ARKIN EDISTÄMISTYÖN ANSIOSTA.

Copyright © 2019 AV-Arkki