Axel Straschnoyn Le rappel à l'ordre Forum Boxin Mediaboxissa heinäkuun

Axel Straschnoyn Le rappel à l'ordre Forum Boxin Mediaboxissa heinäkuun

Axel Straschnoyn videoteos Le rappel à l’ordre (2016) on esillä Forum Boxin Mediaboxissa 1.–31.7.

Le rappel à l’ordre on elokuva taideteosten pakkaamisesta, varastoinnista ja kuljetuksesta.

Yksikanavaiset videoteokset ovat muodostuneet tärkeäksi osaksi taidemaailmaa, koska niiden liikuttelu on muuttunut yhä vaivattomammaksi kiitos pilvipalveluiden. Niiden esittämistavat on standardoitu ja ne matkustavat alituiseen ja halvalla. Perinteiset taideteokset, joilla on vahva fyysinen olemus, tarvitsevat puolestaan erityisen kuljetuslaatikon, jossa ne säilyvät ehjinä, ja monimutkaisen logistiikan kulkiessaan paikasta toiseen. Le rappel à l’ordre tarkastelee taidemaailman vaativaa kuljetusverkostoa ja kiertäviä näyttelyitä – mutta samalla se itse edustaa taiteen liikuteltavinta muotoa.

Axel Straschnoy (s. 1978) on kuvataiteilija Buenos Airesista, Argentiinasta joka asuu ja työskentelee Helsingissä. Straschnoyn teokset ovat pitkäkestoisia, tutkimuspohjaisia projekteja.

Mediaboxi on Forum Boxin tila mediataiteelle. Uusinta mediataidetta esittelevä ohjelmisto suunnitellaan yhteistyössä AV-arkin kanssa puolivuosittain. Tila toimii nyt yhtenä tärkeänä kanavana mediataiteelle.


AV-arkki on edistänyt suomalaisen mediataiteen asemaa vuodesta 1989. Taiteilijat osallistuvat tähän tapahtumaan AV-arkin edistämistyön ansiosta.

Copyright © 2019 AV-Arkki