Kokeellisia lyhytelokuvia Savonlinnan luontoelokuvafestivaalin metsänäytöksessä

Kokeellisia lyhytelokuvia Savonlinnan luontoelokuvafestivaalin metsänäytöksessä

AV-arkin kokeelliset lyhytelokuvat valaisevat iltaa Savonlinnan luontoelokuvafestivaalin ensimmäisessä metsänäytöksessä perjantaina 20.8. klo 20–23. Metsänäytös järjestetään Savonlinnan keskustan läheisyydessä sijaitsevassa luonnonkauniissa Sulosaaressa. Lyhytelokuvien lisäksi Metsänäytöksessä esiintyy lyyrisestä folk-musiikista ammentava muusikko Joose Keskitalo. Savonlinnan luontoelokuvafestivaali järjestetään 18.–20.8.

Suomi-Väänänen: Minispektaakkelit 6x Hyvää yötä (2016)

Suomi-Väänänen: Minispektaakkelit 6x Hyvää yötä (2016)

Näytöksen elokuvat ovat:

Erkki Kurenniemi: Flora & Fauna (1965, 6:00)

Flora & Fauna juhlii luonnon lumovoimaisuutta. Tummina hehkuvat värilliset, kaksoisvalotetut lähikuvat kukista, muurahaisista, mittarimadoista ja hämähäkeistä sulautuvat veden väreilyyn ja jylhään havumetsään.

Carolin Koss: Plastic Child (2016, 12:00)

Plastic Child kertoo nuoren pojan matkasta läpi saastuneen muovisen maailman. Hänellä on perintönä yksi ainut elävä kasvi, joka suo hänelle hengitettävää ilmaa ja tuo lopulta toivoa ihmiskunnalle. Plastic Child on osa dystooppista Emerald Green -trilogiaa, jossa luonto on syrjäytetty sukupuuttoon, hengitettävää ilmaa on harvassa, ja aurinko on hävinnyt ihmisten riistettyä luonnolta sen resurssit.

Mox Mäkelä: Levitaatio betonialustalla (2015, 16:00)

Et halua tätä. Paine ohimoillasi kasvaa ja alat nieleksiä. Nämä ovat turhia asioita, menneisyyttä, sinä ajattelet, vaikka tiedät kyllä, että niin se ei ole.

Maarit Suomi-Väänänen: Minispektaakkelit 6 x hyvää yötä (2016, 7:33)

Minispektaakkelit ovat sarja minuutin mittaisia teoksia, elokuvallisia haikuja. Minispektaakkelit Hyvää Yötä 25-30/100 toivottaa hyvää yötä etelään, pohjoiseen, länteen ja Piritorille. Jatkoa seuraa aina sataan elokuvaan asti. Nainen ja pokkarikamera.

Marko Lampisuo: Suomen kesä…ja muita vuodenaikoja (2016, 9:00)

Suomen kesä … ja muita vuodenaikoja” on omistettu kaikille, joita vuodenajat ahdistavat. Video koostuu 365 kuvasta, joiden pääosassa ovat puut. Kuvapinnasta on peitetty pimeän ajan osuutta vastaava pinta-ala. Kesä erottuu kirkkaan ohikiitävänä, kiihkeänä valokiilana vuoden kulkua hallitsevassa pimeydessä.

Miia Rinne: Beautiful Confusion (2017, 3:00)

Beautiful Confusion kertoo luonnosta, asioiden luonteesta ja viestikyyhkyistä. Elokuva neljäs episodi filmisarjassa, jossa uusi teos maalataan käsin 35mm filmille aina edellisen teoksen päälle. Sarja muistuttaa ihmiskehoa, joka kantaa kokemuksia kaikilta eletyiltä vuosilta. Maalattu filmi on jälkityöstetty digitaalisesti.


Savonlinnan kansainvälinen luontoelokuvafestivaali 18.–20.8.

Lisätietoa: SINFF


AV-ARKKI ON EDISTÄNYT SUOMALAISEN MEDIATAITEEN ASEMAA VUODESTA 1989. TAITEILIJAT OSALLISTUVAT TÄHÄN TAPAHTUMAAN AV-ARKIN EDISTÄMISTYÖN ANSIOSTA.

Copyright © 2019 AV-Arkki