Maarit Suomi-Väänäsen minispektaakkeleita Taidekeskus Purnun kesänäyttelyssä

Maarit Suomi-Väänäsen minispektaakkeleita Taidekeskus Purnun kesänäyttelyssä

Taidekeskus Purnun Toisto-kesänäyttelyssä on nähtävillä Maarit Suomi-Väänäsen Minispektaakkeleita. Orivedellä sijaitsevan taidekeskus Purnun kesänäyttely on avoinna 17.6.–12.8.

Valikoimassa on esillä Minispectacles As Nice as Pies, Minispektaakkelit Virtaa, Kvartetti sekä Hyvää yötä (teokset 4, 18, 28 ja 31–34 sataosaiseksi kasvavasta sarjasta). Nähtävillä olevat minispektaakkelit on toteutettu Suomessa, Unkarissa, Ranskassa ja Iso-Britanniassa.

Minispektaakkelit ovat sarja minuutin mittaisia teoksia, elokuvallisia haikuja. Minispektaakkeleiden pääosissa nähdään karjalanpiirakoita, postilaatikoita, muovipusseja ja viemärin kansi. Minuutti minuutilta kohti pitkää elokuvaa. Nainen ja pokkarikamera.

Maarit Suomi-Väänänen on elokuvantekijä ja mediataiteilija. Suomi-Väänäsen kiehtovia, absurdeja ja monitulkintaisia palkittuja teoksia on esitetty näyttelyissä, televisiossa, taidebiennaleissa ja festivaaleilla yli 40 maassa. Suomi-Väänänen on voittanut pääpalkinnon Nouveau Cinéma -festivaalilla Montrealissa 2009 ja Toronto Urban Film Festivalilla 2014 (tuomari: Guy Maddin).


Toisto – nykytaiteen kesänäyttely, 17.6.–12.8.2018, Taidekeskus Purnu, Orivesi

Lisätietoja: Taidekeskus Purnu


AV-ARKKI ON EDISTÄNYT SUOMALAISEN MEDIATAITEEN ASEMAA VUODESTA 1989. TAITEILIJAT OSALLISTUVAT TÄHÄN TAPAHTUMAAN AV-ARKIN EDISTÄMISTYÖN ANSIOSTA.

 

Copyright © 2019 AV-Arkki