Jaakko Pallasvuon Self-Accusation Forum Boxin Mediaboxissa 3.–26.6.2016

Jaakko Pallasvuon Self-Accusation Forum Boxin Mediaboxissa 3.–26.6.2016

Jaakko Pallasvuon videoteos Self-Accusation (2015) on esillä Forum Boxin Mediaboxissa 3.–26.6.2016.

Self-Accusation pohjautuu Peter Handken samannimiseen puhenäytelmään vuodelta 1966. Handken tekstiä dramatisoidaan videossa videon sisällä. Kehyskertomuksessa videon tekijä saa osakseen väkivaltaista kritiikkiä. Teos tutkii alistamista, sääntöjen mukaan elämistä sekä haaveita vapaudesta ja kauneudesta.

Jaakko Pallasvuo (b. 1987) on Internet-sukupolven taiteilija, joka työskentelee Helsingissä ja Berliinissä. Hän on opiskellut Kuvataideakatemiassa Helsingissä. Pallasvuon osin omaelämäkerralliset videoesseet käsittelevät identiteettien rakentumista ja niiden esittämistä verkkomedia-ympäristöissä. Hänen teoksiaan on esitetty Higher Pictures -galleriassa New Yorkissa, Nykytaiteen Museo Kiasmassa Helsingissä, Future Galleryssä Berliinissä sekä Saamlung-galleriassa Hongkongissa.

Mediaboxi on Forum Boxin tila mediataiteelle. Uusinta mediataidetta esittelevä ohjelmisto suunnitellaan yhteistyössä AV-arkin kanssa puolivuosittain. Tila toimii nyt yhtenä tärkeänä kanavana mediataiteelle.


Jaakko Pallasvuo: Self-Accusation, Mediaboxi, Forum Box, 3.–26.6.2016

Lisätietoa: Forum Box


AV-arkki on edistänyt suomalaisen mediataiteen asemaa vuodesta 1989. Taiteilijat osallistuvat tähän tapahtumaan AV-arkin edistämistyön ansiosta.

 

Copyright © 2019 AV-Arkki