Minna Långströmin Sulaminen Forum Boxin Mediaboxissa 10.4.–1.5.2016

Minna Långströmin Sulaminen Forum Boxin Mediaboxissa 10.4.–1.5.2016

Minna Långströmin lyhytelokuva Sulaminen (2015) on esillä Forum Boxin Mediaboxissa 10.4.–1.5.2016.

Sulaminen on audiovisuaalinen runo toistosta ja muistojen siirtymisestä sukupolvelta toiselle. Traumaattisen muiston täydellinen kertautuminen ja ikuinen kierre on elokuvassa kuitenkin näennäistä. Rauha mahdollistaa trauman sulamisen.

Sulaminen puhuu väkivallan rakenteista ja kokemuksesta oman estetiikkansa kautta. Fragmentaarinen narraatio kertoo sekä yksilön että kokonaisen kulttuurin traumasta. Ajatus ja affekti, ääni ja hiljaisuus kohtaavat Sulamisen piirtämässä trauman merkissä.

Sulamisen tarinan toisteinen rakenne muistuttaa traumaattista muistoa, joka palaa unen kautta uudelleen elettäväksi. Muistot etsivät oikeaa muotoaan: tapahtumat eivät näyttäydy koskaan kahta kertaa samanlaisina. Pienet muutokset kertovat traumakokemuksen prosessuaalisesta luonteesta; kuinka trauma muuntuu ja etenee eleettömästi liikkumattoman hiljaisuuden keskellä. Ne henkivät teoksessa myös unen tuntua.”

Sini Mononen – ote teoskirjasta Sulaminen (Poesia, 2016), joka on esillä teoksen yhteydessä Forum Boxissa. Kirja julkaistaan avajaisissa.

Minna Långström on elokuvan ja installaatioiden parissa työskentelevä mediataiteilija. Långström yhdistelee kokeellisesti eri medioita yhteiskunnallisiin teoksiinsa, jotka tutkivat subjektiivisen kokemuksen kuvaamismahdollisuuksia. Hänen uusimmat teoksensa käsittelevät tiettyjä aspekteja historian- ja elokuvahistoriankirjoituksesta ja näiden vaikutusta nykyhetkeen.

Teosta ovat tukeneet AVEK, Oskar Öflunds stiftelse ja VISEK. Kirjaa tukivat Visuaalisen taiteen keskus Frame, Kiila ry., sekä FILI – Suomalaisen Kirjallisuuden Seura.

Tervetuloa avajaisiin la 9.4.2016 klo 16-18!

Mediaboxi on Forum Boxin tila mediataiteelle ja ohjelmisto suunnitellaan yhteistyössä suomalaisen mediataiteen levityskeskuksen AV-arkin kanssa. Yhteistyössä AV-arkin kanssa Forum Box kuratoi uusinta mediataidetta esittelevän ohjelmakokonaisuuden. Tila toimii nyt yhtenä tärkeänä kanavana mediataiteelle.


 

Minna Långström, Sulaminen, 10.4.–1.5.2016, Forum Box / Mediaboxi

Mediaboxi


AV-arkki on edistänyt suomalaisen mediataiteen asemaa vuodesta 1989. Taiteilijat osallistuvat tähän tapahtumaan AV-arkin edistämistyön ansiosta.

Copyright © 2019 AV-Arkki