AV-arkki mukana Mediataitoviikossa!

AV-arkki mukana Mediataitoviikossa!

Mediataitoviikko2016_banneri_vaaka (1)

Mediataitoviikko on mediakasvatuksen teemaviikko, jonka tavoitteena on kehittää lasten ja nuorten mediataitoja sekä vahvistaa aikuisten valmiuksia mediakasvatukseen. Mediataitoviikko järjestetään 8.–14.2.2016.

Mediataitoviikkoa vietetään ympäri maata aina helmikuun toisella viikolla erilaisten kampanjoiden, tempausten ja toimintojen merkeissä. Viikon aikana kouluissa, kirjastoissa, päiväkodeissa, nuorisotaloissa ja harrasteryhmissä käsitellään erilaisiin median ilmiöihin liittyviä kysymyksiä yhdessä lasten, nuorten ja aikuisten kanssa. Mediataitoviikko suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä noin 40 kansallisen organisaation kanssa, jotka edustavat mm. koulutusalaa, lapsi- ja nuorisotyötä, mediakulttuuria, viestintää sekä it-alaa. Mediataitoviikkoa koordinoi Kansallinen audiovisuaalinen instituutti KAVI. Vuoden 2016 teema on ”Parempi netti virtaa meistä” ja se muistuttaa netin olevan yhteinen asia, johon kaikki voivat vaikuttaa omilla valinnoillaan.

AV-arkki tarjoaa vuoden 2016 Mediataitoviikolla sarjan kotimaisia videoteoksia ja niihin liittyviä tehtäviä vapaasti käytettäväksi opetuksen yhteydessä. Kotimaisten mediataiteilijoiden teokset tukevat päiväkodeissa ja kouluissa tapahtuvaa tunnekasvatustyötä.

Teokset ja niihin liittyvät tehtävät löytyvät Mediataitoviikon aikana osoitteesta av-arkki.fi/edu/mediataitoviikko.
Tehtävät on suunnattu varhaiskasvatus- ja alkuopetusikäisille, mutta ovat sovellettavissa myös muille ikäryhmille. Oppimateriaalissa on mukana Maria Dunckerin, Tommi Matikan, Pasi “Sleeping” Myllymäen, Anne Siirtolan ja Vera Nevanlinnan teoksia.

Lisää tietoa AV-arkin media- ja taidekasvatukseen suunnatusta Mediataide kasvattaa! -palvelusta löytyy tästä linkistä.

Lue tästä linkistä uusin uutiskirjeemme media- ja taidekasvatukseen liittyvästä työstämme.

Copyright © 2018 AV-Arkki