AV-arkin ylläpitämä Mediataide kasvattaa! -verkkopalvelu ei enää vaadi rekisteröitymistä

AV-arkin ylläpitämä Mediataide kasvattaa! -verkkopalvelu ei enää vaadi rekisteröitymistä

19.11.2018

Suomalaisen meditaiteen keskuksen AV-arkin ylläpitämä Mediataide kasvattaa! -sivusto on uudistunut. Palvelun käyttö ei enää vaadi opettajilta rekisteröitymistä. Kaikki palvelun oppimateriaalit mediataideteoksineen, tehtävineen ja asiantuntija-artikkeleineen ovat nyt vapaasti opettajien käytettävissä.  

Mediataide kasvattaa! -verkkopalvelu mahdollistaa kotimaisten eturivin taiteilijoiden teosten hyödyntämisen osana opetusta. Palvelu on tarkoitettu esi- ja alakouluikäisten sekä yläkouluikäisten taide- ja mediakasvatukseen Suomessa. AV-arkki on vuosittain laajentanut palvelua uudella temaattisella oppaalla sekä mediataideteosten sarjalla. Vuoden 2017 oppimateriaalipaketin teemana oli monilukutaito. Joulukuussa 2018 julkaistavan Kenen kulttuuri? -oppimateriaali syventyy kulttuurisen moneuden ja oppimisen kysymyksiin.

Vuoden 2019 alussa julkaistaan lisäksi SETA:n kanssa yhteistyössä toteutettu Queer Bodies -oppimateriaalipaketti. Queer Bodies -oppimateriaali toteutetaan osana samana vuonna 30 vuotta täyttävän AV-arkin juhlavuotta. Juhlavuotena myös aluetaidemuseot ja SETA voivat esittää oppimateriaalipaketin teoskokonaisuutta osana tasa-arvokasvatusta ja pedagogista toimintaansa.

Mediataide kasvattaa! -verkkopalvelu vastaa opettajien tarpeeseen saada helppokäyttöistä ja hyvin suunniteltua opetusmateriaalia lasten ja nuorten media- ja taidekasvatukseen. Tavoitteemme on tukea opettajien työtä tuottamalla laadukasta opetusmateriaalia eri ikäisten lasten kanssa työskentelyyn. Mediataide kyseenalaistaa usein tavanomaista mediakuvastoa ja toimii hyvin myös audiovisuaalisen kerronnan perusopetuksessa.

Lisätietoa Mediataide kasvattaa! -hankkeesta ja uusista oppimateriaaleista saa tilaamalla hankkeen uutiskirjeen http://mediataidekasvattaa.fi/uutiskirje/

http://mediataidekasvattaa.fi/

edu@av-arkki.fi

Copyright © 2019 AV-Arkki