Anne Siirtolan Kudelma Forum Boxin Mediaboxissa 26.10.–18.11.

Anne Siirtolan Kudelma Forum Boxin Mediaboxissa 26.10.–18.11.

Anne Siirtolan uusi videoteos Kudelma (2018) on nähtävillä Forum Boxin Mediaboxissa 26.10.–18.11.

Videoteos pohjautuu Siirtolan New Yorkissa, Greenwich Villagen senioritalossa vietettämään 3 kuukauden ajanjaksoon, jolloin hän tutustui keskuksessa käyviin ihmisiin, haastatteli ja tallensi tarinoita heidän elämästään. Jaetut muistot kertovat siirtolaisuudesta, selviytymisestä, salaisesta atomikaupungista ja ihmeistä. Nämä yksittäisten ihmisten elämäntarinat häviävät niin helposti ja vievät mennessään palan yhteistä historiaa, joka usein toistaa itseään.

Teoksen lähtökohtana ovat muisti ja muistaminen. Millaisia hetkiä ja muistoja haluaisi omasta elämästään välittää eteenpäin myös seuraavalle sukupolvelle – Mitä jää jäljelle? Toiveemme, pelkomme, arvomaailmamme ja tapamme ovat kaikki muotoutuneet suhteessa muistoihimme menneisyydestä. Jokainen on myös osa oman perheensä tai sukunsa ja aikakautensa ketjua ja kantaa mukanaan historiaansa hyvässä sekä pahassa.

Aika ja mieli seuloo, suodattaa ja punoo yhteen elettyä, ja jäljelle jäävät ehkä ne tärkeimmät, itselle läheisimmät ja merkityksellisimmät muistot, joissa kiteytyy myös oma persoonallinen tapa katsoa ja kokea maailmaa – jokaiselle erilainen ja arvokas.

Anne Siirtola työskentelee liikkuvan kuvan ja installaation keinoin, käyttäen erilaisia metodeja ja materiaaleja. Viimevuosina painopiste on ollut yhteisöllisessä taiteessa ja erilaisten ihmisten kohtaamisessa. Erilaiset hajoamisen ja muutoksen jäljet, prosessit, jotka tapahtuvat ihmismielessä ja materiaalissa ovat hänen teoksissaan läsnä.

Hänen teoksiaan on ollut esillä useissa yksityis-ja ryhmänäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla vuodesta -91 lähtien. mm. Vitrina Biblioteka. Pietari (2017) Criticall Mass, Pietari (2016) Gallery SpaceStation Sixty-Five, Lontoo (2014), Suomesta Gallery, Berliini (2013, 2010), Muu-galleria (2013) Effearte, Milano (2012), Artower Agora, Ateena (2010). Hänen teoksiaan kuuluu mm. Valtion, Helsingin kaupungin taidemuseon ja nykytaiteen museon Kiasman kokoelmiin.

Mediaboxi on Forum Boxin tila mediataiteelle. Uusinta mediataidetta esittelevä ohjelmisto suunnitellaan yhteistyössä AV-arkin kanssa. Tila toimii nyt yhtenä tärkeänä kanavana mediataiteelle.

Tervetuloa näyttelyn avajaisiin Forum Boxiin torstaina 25.10. klo 17–19.


Anne Siirtola: Kudelma Forum Boxin Mediaboxissa 26.10.–18.11.2018

Lisätietoja: Forum Box


AV-ARKKI ON EDISTÄNYT SUOMALAISEN MEDIATAITEEN ASEMAA VUODESTA 1989. TAITEILIJAT OSALLISTUVAT TÄHÄN TAPAHTUMAAN AV-ARKIN EDISTÄMISTYÖN ANSIOSTA.

Copyright © 2019 AV-Arkki