Mediaboxin näyttelyvuoden avaa Elena Näsäsen Humahdus

Mediaboxin näyttelyvuoden avaa Elena Näsäsen Humahdus

Mediaboxin vuoden 2017 avaa Elena Näsäsen videoteos Humahdus (2016). Teos on esillä 6.1.–29.1.

Elena Näsäsen lyhytelokuva Humahdus kertoo kasvamisesta, pelkojen voittamisesta ja sitä kautta oman itsen löytymisestä. Elokuvassa lukiolaistyttö saa tarpeekseen vanhassa puutarhassa pidetystä piirustustunnista ja häipyy tutkimaan puutarhan laidalla olevaa synkkää kansallisromanttista huvilaa myrskyn lähestyessä.

Taiteilijan mukaan suomalainen kulttuurimaisema arkkitehtuuria myöten koetaan usein miehisenä taiteen alana. Toisaalta kauhuelokuvassa naisen rooli on usein uhrin rooli. Humahduksen päähenkilö, nuori nainen, murtaa nämä ennakko-odotukset ottamalla tilan haltuun.

Elokuva on kuvattu Hvitträskissä, arkkitehtien Herman Gesellius, Armas Lindgren ja Eliel Saarinen suunnittelemassa kansallisromanttisessa huvilassa ja sen puutarhassa.

Mediaboxi on Forum Boxin tila mediataiteelle. Uusinta mediataidetta esittelevä ohjelmisto suunnitellaan yhteistyössä AV-arkin kanssa. Tila toimii nyt yhtenä tärkeänä kanavana mediataiteelle.

Tervetuloa avajaisiin 5.1.2017 klo 17-19! Näyttelyn aukioloajat ja saapumisohjeet löydät tapahtuman Facebook-kutsusta.


Elena Näsänen: Humahdus / Whoosh Mediaboxissa 6.1.–29.1.

Lisätietoa: Forum Box


AV-ARKKI ON EDISTÄNYT SUOMALAISEN MEDIATAITEEN ASEMAA VUODESTA 1989. TAITEILIJAT OSALLISTUVAT TÄHÄN TAPAHTUMAAN AV-ARKIN EDISTÄMISTYÖN ANSIOSTA.

Copyright © 2019 AV-Arkki