Haidi Motolan Esperia Forum Boxin Mediaboxissa elokuussa

Haidi Motolan Esperia Forum Boxin Mediaboxissa elokuussa

Haidi Motolan videoteos Esperia (2018) on nähtävillä Forum Boxin Mediaboxissa 3.–26.8.

Esperian ensimmäinen osa kuvaa yhden päivän tapahtumia Kairossa vuonna 1954 kietoutuneina nyt 97-vuotiaan, vanhuksen näkökulmasta elämäänsä tarkastelevan Jacques Motolan omakohtaiseen tarinaan. Jacques Motolan neliosainen muotokuva taiteilijana ja mysteerien miehenä rakentuu hänen menneistä muistoistaan, joita hän käy läpi keskusteluissa lapsenlapsensa kanssa. Neljä tarinaa tutkivat, miten muisti, laajempi historiallinen perspektiivi ja henkilökohtainen identiteetti lähentyvät toisiaan ja sekoittuvat yhteen. Jacques on viettänyt elämänsä Pohjois-Afrikan, Palestiinan, Israelin ja Ranskan välillä. Jokainen Esperian neljästä osasta kiertyy kutakin kaupunkia koskevien muistojen ympärille elämässä, joka nyt rajautuu yhteen asuntoon ja päivittäisiin rutiineihin Tel Avivin lähiössä.

Haidi Motola (s.1982) on valokuvaaja ja mediataiteilija. Hän on opiskellut Kuvataideakatemiassa, Helsingissä, sekä Minshar School for Art, Tel Avivissa. Hänen työnsä keskittyvät yhteiskunnallisiin aiheisiin sekä identiteettipolitiikkaan. Hän on yksi Libellula Projektin perustajista.

Mediaboxi on Forum Boxin tila mediataiteelle. Uusinta mediataidetta esittelevä ohjelmisto suunnitellaan yhteistyössä AV-arkin kanssa. Tila toimii nyt yhtenä tärkeänä kanavana mediataiteelle.


Haidi Motola: Esperia Forum Boxin Mediaboxissa 3.–26.8.2018

Lisätietoja: Forum Box


AV-ARKKI ON EDISTÄNYT SUOMALAISEN MEDIATAITEEN ASEMAA VUODESTA 1989. TAITEILIJAT OSALLISTUVAT TÄHÄN TAPAHTUMAAN AV-ARKIN EDISTÄMISTYÖN ANSIOSTA.

Copyright © 2019 AV-Arkki