Anikó Kuikan Valkoista sokeria Forum Boxin Mediaboxissa 2.–25.2.2018

Anikó Kuikan Valkoista sokeria Forum Boxin Mediaboxissa 2.–25.2.2018

Anikó Kuikan teos Valkoista sokeria (2017) on esillä Forum Boxin Mediaboxissa 2.–25.2.2018.

Valkoista Sokeria on alun perin kaksikanavainen liikkuvan kuvan installaatio muukalaispelosta, naisvihasta ja kansanidentiteetistä. Se on myös rakkaustarina. Suomalaiset kansantarut ja kultakauden maalaukset ovat inspiroineet teosta, joka käsittelee patriarkaalista yhteiskuntaa, kulttuuriperinnön sulkeutuneisuutta sekä tämänhetkistä maahanmuuttoa ja rasismia koskevaa keskustelua.

Anikó Kuikka (s. 1986 Espoossa, asuu Los Angelesissa) on valmistunut Lontoon Kuninkaallisesta Taideakatemiasta sekä Kuvataideakatemiasta. Anikó Kuikka tekee kerronnallisia liikkuvan kuvan installaatioita absurdin todellisuutemme rakenteesta – kuinka illuusioita rakennetaan ja miten niitä voidaan hajottaa. Lähtökohtana on usein myytit ja sadut, jotka yhdistyvät henkilökotaisiin kokemuksiin tai havaintoihin. Teoksien arkkityyppiset henkilöhahmot esittävät sosiaalisia valtarakenteita, pyrkien purkamaan olemassa olevia arvoja, psyykettä ja identiteettiä.

Tervetuloa avajaisiin 1.2. klo 17–19! Lisätietoja tapahtuman Facebook-kutsusta.

Mediaboxi on Forum Boxin tila mediataiteelle. Uusinta mediataidetta esittelevä ohjelmisto suunnitellaan yhteistyössä AV-arkin kanssa. Tila toimii nyt yhtenä tärkeänä kanavana mediataiteelle.


Anikó Kuikka: Valkoista sokeria Forum Boxin Mediaboxissa 2.–25.2.2018.

Lisätietoja: Forum Box


AV-ARKKI ON EDISTÄNYT SUOMALAISEN MEDIATAITEEN ASEMAA VUODESTA 1989. TAITEILIJAT OSALLISTUVAT TÄHÄN TAPAHTUMAAN AV-ARKIN EDISTÄMISTYÖN ANSIOSTA.

Copyright © 2019 AV-Arkki