Hannu Karjalaisen ja Ewa Górznan videoteokset Forum Boxin ja Mediaboxin syyskuussa

Hannu Karjalaisen ja Ewa Górznan videoteokset Forum Boxin ja Mediaboxin syyskuussa

Hannu Karjalaisen videoteos Puutarha / The Garden (2017) on esillä Forum Boxin Mediaboxissa 1.–24.9. Samaan aikaan Forum Boxin parvella on esillä Ewa Górznan uusi videoteos Collapse (2017).

The Garden -elokuvassa nainen harhailee öisessä puistomaisemassa ja eksyy lumottuun puutarhaan. 16 mm filmille kuvattu teos on osa Karjalaisen viimeaikaista tuotantoa, jossa paneudutaan elokuvan (erityisesti analogiseen) materiaalisuuteen, pohdiskellen sitä kuinka liikkuvan kuvan tuottamisessa käytetyt teknologiat ja materiaalit ohjaavat ja värittävät tapoja joilla hahmotamme todellisuutta ja ympäristöämme.

Hannu Karjalainen on kansainvälisesti arvostettu suomalaistaiteilija, joka asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän valmistui taiteen maisteriksi valokuvauksesta Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 2005. Hänen videoitaan, installaatioitaan ja elokuviaan on esitetty museoissa, gallerioissa ja festivaaleilla vuodesta 2003 lähtien, ja hän on pitänyt yksityisnäyttelyitä Suomessa ja osallistunut lukuisiin ryhmänäyttelyihin ja elokuvanäytöksiin maailmanlaajuisesti mm. Oslossa, Zürichissä ja Berliinissä. Karjalainen valittiin vuoden nuoreksi taiteilijaksi vuonna 2009.

Mediaboxi on Forum Boxin tila mediataiteelle. Uusinta mediataidetta esittelevä ohjelmisto suunnitellaan yhteistyössä AV-arkin kanssa. Tila toimii nyt yhtenä tärkeänä kanavana mediataiteelle.

Górzna: Collapse (2017)

Górzna: Collapse (2017)

Ewa Górznan Collapse kuvaa tilanteen jossa näennäisen täysi ja vakiintunut järjestys altistuu yllättävälle ja epätodelliselle siirtymälle. Kamera liikkuu hitaasti rauhallisen ja virheettömän tilan läpi, paljastaen yllättävän elementin. Ohut pinta rikkoutuu helposti. Pinnallinen mukavuus vaihtuu tuntemattomalle alueelle.

Ewa Górzna asuu ja työskentelee Helsingissä pääosin videotaiteen ja videoinstallaatioiden parissa. Hän valmistui taiteen maisteriksi Nicolaus Copernicus Universitystä Toruńissa, Puolassa 2006 ja Kuvataideakatemiasta 2012. Górznan töitä on nähty useissa näyttelyissä Suomessa ja ulkomailla ja hän on saanut useita palkintoja kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla.


Hannu Karjalainen: Puutarha / The Garden Mediaboxissa 1.–24.9.

Ewa Górzna: Collapse Forum Boxin Parvella 1.–24.9.

Lisätietoa: Forum Box


AV-ARKKI ON EDISTÄNYT SUOMALAISEN MEDIATAITEEN ASEMAA VUODESTA 1989. TAITEILIJAT OSALLISTUVAT TÄHÄN TAPAHTUMAAN AV-ARKIN EDISTÄMISTYÖN ANSIOSTA.

Copyright © 2019 AV-Arkki