Henna-Riikka Halosen 12 Yellow Stars Forum Boxin Mediaboxissa 31.08.–23.09.2018

Henna-Riikka Halosen 12 Yellow Stars Forum Boxin Mediaboxissa 31.08.–23.09.2018

Henna-Riikka Halosen videoteos 12 Yellow Stars (2017) on esillä Forum Boxin Mediaboxissa 31.08.–23.09.2018.

12 Yellow Stars on surrealistinen mukaelma EU:n julkaisemasta sarjakuvasta Raspberry Ice Cream War vuodelta 1998, jonka tarkoituksena oli promotoida rajatonta Eurooppaa. Tarinan päähenkilöt, tyttö ja poika löytävät itsensä keskeltä autiomaata kummallisesta maailmasta. Epävarmoina siitä mihin suuntaan kääntyä, vasemmalle vai oikealle, he kohtaavat lopulta oudon aidatun kaupungin. Samaan aikaan nainen ja mies ovat umpikujassa eivätkä pysty ylittämään rajaa. Ponnistellessaan eron kanssa heidän rasitteenaan ovat sekä sanojen paino että keveys. Teos perustuu löyhästi taiteilijan henkilökohtaiseen tarinaan Jerusalemissa toteutettavan projektin ja oman hajoavan suhteensa kanssa kamppailevasta Eurooppalaisesta taiteilijaparista. Kommunikaation hajoaminen ja henkilökohtaisten rajojen rakentaminen pyrkivät heijastamaan suurempia poliittisia konflikteja ja lähestymään intiimillä tasolla globaaleja tarinoita rakkaudesta, pelosta, uskomusten ja kansallisuuksien rajoista.

Henna-Riikka Halonen on monialainen kuvataiteilija joka valmistui taiteen maisteriksi Goldsmiths Collegesta Lontoosta vuonna 2006 ja tekee parhaillaan kuvataiteen tohtorintutkintoa Kuvataideakatemiassa, Helsingissä. Halonen käyttää teoksissaan usein liikkuvaa kuvaa ja sekoittaa monenlaisia historiallisia ja kulttuurisia viittauksia ja lähteitä testatakseen jännitteitä ihmisten, ympäristön, elävän ja ei elävän välillä, eri tilanteissa ja tiloissa. Hän luo maailmoja ja tarinoita tarinoiden ja tilanteita tilanteiden sisälle. Niissä harjoitellaan, sovelletaan ja esitetään uudenlaisia olemisen ja elämisen mahdollisuuksia ja tapoja, erilaisin fiktiivisen kerronnan keinoin. Halonen on toteuttanut useita lyhytelokuvahankkeita ja -esityksiä Suomessa, Ruotsissa, Irlannissa, Israelissa, Britanniassa ja Ranskassa. Hänen teoksiaan on nähty viime vuosina useilla kansainvälisilla festivaaleilla ja näyttelyissä, kuten Rotterdamin kansainvälisillä elokuvajuhlilla, Sydney Biennalessa 2014, Hayward-galleriassa Lontoossa, Lilith Performance Studiossa Malmössä ja Centre Pompidoussa Pariisissa.

Mediaboxi on Forum Boxin tila mediataiteelle. Uusinta mediataidetta esittelevä ohjelmisto suunnitellaan yhteistyössä AV-arkin kanssa. Tila toimii nyt yhtenä tärkeänä kanavana mediataiteelle.

Tervetuloa näyttelyn avajaisiin Forum Boxiin torstaina 30.8. klo 17–19.


Henna-Riikka Halonen: 12 Yellow Stars Forum Boxin Mediaboxissa 31.08.–23.09.2018

Lisätietoja: Forum Box


AV-ARKKI ON EDISTÄNYT SUOMALAISEN MEDIATAITEEN ASEMAA VUODESTA 1989. TAITEILIJAT OSALLISTUVAT TÄHÄN TAPAHTUMAAN AV-ARKIN EDISTÄMISTYÖN ANSIOSTA.

Copyright © 2019 AV-Arkki