Dave Bergin Paratiisi Mediaboxissa 28.9.–21.10.2018

Dave Bergin Paratiisi Mediaboxissa 28.9.–21.10.2018

Dave Bergin videoteos Paratiisi (2018) nähdään Forum Boxin Mediaboxissa 28.9.–21.10.

Paratiisi on melkein tunnin mittainen video, jossa puhutaan paljon ja kuvat vaihtuvat nopeasti. Juonta videossa on vain nimeksi, mutta monet sen nähneet ovat sanoneet, että Paratiisi ei silti ole ollenkaan tylsä. Aiheita Paratiisi-videossa on monenlaisia. Ensin puhutaan rotubiologiasta, sitten miehestä, jota oman puolison emansipaatio pelottaa, kohta psykoterapiasukupolvesta ja Suomen historiasta ja lopulta siitä, kuinka kulttuuri-ihminen voi olla ärsyttävä tai kapitalismi ei aina ole kaikille kivaa. Aiheista puhutaan siten, että videossa sanotaan jotakin ja todellisuudessa tarkoitetaan ehkä jotakin muuta. Esimerkiksi kun sanotaan ”jos sä tilaat Seiskaa, sä oot tyhmä”, tarkoitetaankin, että on tyhmää päätellä ihmisestä juuri mitään ja vielä tyhmempää yleistää kaikki Seiskan tilaajat tyhmiksi. Aiheita yhdistävät niitä esittelevät hahmot, jotka eivät koskaan tunnu ymmärtävän tai haluavan ymmärtää muita ihmisiä.

Koska Paratiisi-video on tarkoitettu katsottavaksi alusta kohti loppua, on Mediaboxissa erikoisuutena nappi, josta voi painaa ja Paratiisi-video lähtee alusta.

Dave Berg on valmistunut Kuvataideakatemiasta vuonna 2013.Bergin teoksille ominaista on tietokoneanimaation hyödyntäminen, tiivis tunnelma ja runollinen kerronta. Hänen teoksensa ovat kiertäneet useilla taide- ja elokuvafestivaaleilla, ja näyttelyissä Suomessa ja ulkomailla.

Mediaboxi on Forum Boxin tila mediataiteelle. Uusinta mediataidetta esittelevä ohjelmisto suunnitellaan yhteistyössä AV-arkin kanssa. Tila toimii nyt yhtenä tärkeänä kanavana mediataiteelle.

Tervetuloa näyttelyn avajaisiin Forum Boxiin torstaina 27.9. klo 17–19.


Dave Berg: Paratiisi Forum Boxin Mediaboxissa 28.9.–21.10.2018

Lisätietoja: Forum Box


AV-ARKKI ON EDISTÄNYT SUOMALAISEN MEDIATAITEEN ASEMAA VUODESTA 1989. TAITEILIJAT OSALLISTUVAT TÄHÄN TAPAHTUMAAN AV-ARKIN EDISTÄMISTYÖN ANSIOSTA.

Copyright © 2019 AV-Arkki