Annette Arlanderin The Tide in Kan Tiang Mediaboxin huhtikuussa

Annette Arlanderin The Tide in Kan Tiang Mediaboxin huhtikuussa

Forum Boxin Mediaboxissa on 1.4.–23.4. esillä Annette Arlanderin videoteos The Tide in Kan Tiang (2016).

Pieni puu kasvaa kivisessä poukamassa lähellä Kan Tiang -hiekkarantaa Koh Lantan saarella Thaimaassa. Eräänä vuoden 2015 viimeisistä päivistä taiteilija seisoo sen vierellä päivän ajan kahden tunnin välein kokeakseen vuoroveden yhdessä sen kanssa.

Annette Arlander on helsinkiläinen taiteilija, tutkija ja opettaja, joka kuuluu suomalaisen performanssitaiteen uranuurtajiin ja taiteellisen tutkimuksen edelläkävijöihin. Hän on valmistunut ohjaajaksi Teatterikorkeakoulusta 1981 ja teatteritaiteen tohtoriksi 1999. Arlander toimi esitystaiteen ja teorian professorina Teatterikorkeakoulussa vuosina 2001-13, taiteellisen tutkimuksen professorina Taideyliopistossa 2015-2016 ja vierailevana professorina Tukholman Taideyliopistossa. Hänen taiteellinen työnsä keskittyy maiseman esityksellistämiseen liikkuvan kuvan ja äänitetyn puheen keinoin performanssitaiteen, videon ja ympäristötaiteen rajamaastossa. Tällä hetkellä hän työskentelee projektin “Performing with Plants” parissa.

Mediaboxi on Forum Boxin tila mediataiteelle. Uusinta mediataidetta esittelevä ohjelmisto suunnitellaan yhteistyössä AV-arkin kanssa. Tila toimii nyt yhtenä tärkeänä kanavana mediataiteelle.


Annette Arlander: The Tide in Kan Tiang Forum Boxin Mediaboxissa 1.4.–23.4.2017

Lisätietoja: Forum Box


AV-ARKKI ON EDISTÄNYT SUOMALAISEN MEDIATAITEEN ASEMAA VUODESTA 1989. TAITEILIJAT OSALLISTUVAT TÄHÄN TAPAHTUMAAN AV-ARKIN EDISTÄMISTYÖN ANSIOSTA.

Copyright © 2019 AV-Arkki