Mediaboxin 2017 näyttelyajat haussa AV-arkin jäsentaiteilijoille

Mediaboxin 2017 näyttelyajat haussa AV-arkin jäsentaiteilijoille

Forum Box avasi tammikuussa 2012 uuden tilan nimeltä MEDIABOXI. Aiemmin videohuoneena tunnettua tilaa on laajennettu ja se mahdollistaa erilaiset projisoinnit ja pienimuotoiset videoinstalloinnit. Myös ääniteosten esittäminen on mahdollista. MEDIABOXI toteutetaan yhteistyössä AV-arkin, suomalaisen mediataiteen levityskeskuksen  kanssa.

Julistamme nyt vuoden 2017 MEDIABOXI -näyttelyajat haettavaksi kaikille jäsenmaksunsa maksaneille AV-arkin jäsentaiteilijoille. Vuodelle 2017 jaetaan noin 10 näyttelyaikaa, hakemuksista ja Forum Boxin muusta ohjelmistosta riippuen.

Etsimme ensisijaisesti tuoreita teoksia esitettäväksi MEDIABOXIssa. Teosten valinnassa painotetaan vastavalmistuneita teoksia tai suunnitteilla olevia projekteja. MEDIABOXIn teosvalinnoista vastaa Forum Boxin vs. toiminnanjohtaja Alina Mänttäri-Buttler.

Näyttelyohjelmaan valitut teokset tulevat MEDIABOXI ensiesityksensä jälkeen AV-arkin levitykseen. Taiteilija siis tekee levityssopimuksen teoksestansa AV-arkin kanssa jo ennen MEDIABOXIn esitystä. Taiteilija tekee myös Forumboxin kanssa kirjallisen näyttelysopimuksen.

Näyttelyaika on ilmainen ohjelmistoon valituille AV-arkin jäsentaiteilijoille.

Hakuaika päättyy maanantaina 7.11.2016 klo 16.00

Hakemus tehdään sähköisellä lomakkeella osoitteessa:
http://bit.ly/mediaboxi2017

Hakemuksesta tulee selvitä ehdotettavan projektin tai teoksen sisältö sekä tietoa hakijan aikaisemmasta toiminnasta. Kuva- ja videomatariaali toimitetaan www-linkkeinä.

Näyttelyaika

Forum Box ei peri tilasta vuokraa. Näyttelyn kesto on noin 1kk, ja avajaiset pidetään muiden avajaisten yhteydessä. Forum Box ei kustanna avajaistarjoiluja. Näyttelynpitosopimukseen sisältyy tilan ja valvonnan lisäksi tiedotus ja markkinointi. Forum Box tekee MEDIABOXIn näyttelyistä sähköisen avajaiskutsun, lehdistötiedotteen sekä Facebook-tapahtuman. Erilliset näyttelykutsut tai painotuotteet on taiteilijat kustannettava itse.

Tila

MEDIABOXI on pimennetty tila, joka on tarkoitettu projisoinneille. Tilan mitat ovat: leveys 2m, pituus 2,7m, korkeus 2,5 m. Tilassa on mustat seinät ja valkoinen projisointiseinä. Tilassa on mahdollista installoida pienimuotoisesti mutta kaikki installointiin tarvittavat materiaalit taiteilijan on kustannettava itse. Mediaboxissa esitettävän teoksen äänentoistosta sovitaan yhdessä Forum Boxin henkilökunnan ja isommassa näyttelytilassa näyttelyä pitävän taiteilijan kanssa.

AV-laitteisto

Ilman erillistä korvausta näyttelynjärjestäjien käytössä on MEDIABOXIn kiinteä av-tekniikka. Tällä hetkellä käytössä oleva laitteisto: 1 kpl Full HD videoprojektori, 1 kpl bluray-soitin, BrightSign mediaplayer sekä äänentoistolaitteisto (Genelec aktiivikaiuttimet). AV-arkki antaa tarvittaessa toteutettaviin projekteihin teknistä tukea. Videoprojektori on kiinnitetty pysyvästi paikoilleen. Jos taiteilija haluaa poiketa Mediaboxin vakioripustuksesta tulee hänen tuoda tilaan oma AV-laitteisto.

Lisätietoja

Av-arkki, suomalaisen mediataiteen levityskeskus, www.av-arkki.fi
Tallberginkatu 1 C, 00180 Helsinki
Toiminnanjohtaja Hanna Maria Anttila, 040 557 0320, director@av-arkki.fi

Forum Box – tila taiteelle, www.forumbox.fi
Ruoholahdenranta 3a, 00181 Helsinki
vs. toiminnanjohtaja Alina Mänttäri-Buttler, 050 548 7604, alina.manttari-buttler@forumbox.fi

Copyright © 2019 AV-Arkki