Salla Myllylän videoteos Vapautetut Forum Boxin Mediaboxissa 2.–29.9.

Salla Myllylän videoteos Vapautetut Forum Boxin Mediaboxissa 2.–29.9.

Salla Myllylän Vapautetut (2016) on esillä Forum Boxin Mediaboxissa 2.–29.9.

Video koostuu sarjasta minuutin mittaisia episodeja. Niissä irrotetaan ympäristöstään satunnaisen tuntuisia arkisia objekteja – puu, keinu, laiva, huonekasvi, leivinuuni ja liikenteenjakaja. Käsi maalaa valitulle kohteelle rajauksen tai raaputtaa sen esiin maalatun pinnan alta. Ympäristöstään vapautettuna esine muuttuu kuvaksi, mutta vain hetkellisesti: vuodenaika muuttuu, laiva lähtee, valo vaihtelee ja sade pesee maalin pois.

Salla Myllylä (s. 1961) asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on valmistunut Vapaasta taidekoulusta 2009 ja Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta 2014. Hän työskentelee paikkasidonnaisesti piirustuksen, maalauksen ja liikkuvan kuvan välimaastossa. Myllylän teoksia on esitetty näyttelyissä mm. Galleria Huuto Jätkäsaaressa (2015), Frankfurter Kunstvereinissä (2014), Charlottenborgin taidehallissa Kööpenhaminassa (2012) sekä festivaaleilla kuten Tampereen elokuvajuhlilla (2016), Japan Media Art Festivalilla (2016) ja art:screen-festivaaleilla Örebrossa.

Mediaboxi on Forum Boxin tila mediataiteelle. Uusinta mediataidetta esittelevä ohjelmisto suunnitellaan yhteistyössä AV-arkin kanssa. Tila toimii nyt yhtenä tärkeänä kanavana mediataiteelle.

Tervetuloa avajaisiin 5.8.2016 klo 17-19! Näyttelyn aukioloajat ja saapumisohjeet löydät tapahtuman Facebook-kutsusta.


Salla Myllylä: Vapautetut / Mediabox 2.–29.9.

Lisätietoa: Forum Box


AV-arkki on edistänyt suomalaisen mediataiteen asemaa vuodesta 1989. Taiteilijat osallistuvat tähän tapahtumaan AV-arkin edistämistyön ansiosta.

Copyright © 2019 AV-Arkki