Marika Oreniuksen Sillä se on (ollut) tässä Mediaboxissa 29.03. - 21.04.2013

Marika Oreniuksen Sillä se on (ollut) tässä Mediaboxissa 29.03. - 21.04.2013

Marika Oreniuksen teos Sillä se on (ollut) tässä (2013) on esillä Forum Boxin Mediaboxissa 29.03. – 21.04.2013.

Kulkukoirat, villikissat, vapaat lehmät, vaeltavat kansat, matkustavat turistit… ”Missä olen mentaalisesti kun matkustan ja mihin olen matkalla?”, taiteilija miettii trooppisessa yössä. Auton valoissa vilahtaa punaruskean koiran selkä. Ohikiitävä moottoripyörä pelottaa toisen vaaleaturkkisen kulkukoiran tienpenkkaan. Sen sisäänpäin kääntynyt katse terästäytyy tien vapautuessa. Taiteiija katsoo hetken silmiä, jotka samanaikaisesti katsovat häneen ja kutsuvat äärettömyyteen. Koira kääntyy, kauniit askeleet kiihtyvät juoksuun, ja se jatkaa kulkuaan keskellä kapeaa kylätietä. “Who or what the other is, I never know.” – Luce Irigaray

Marika Orenius on tohtoriopiskelija Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa. Hän valmistui taiteen maisteriksi Kuvataideakatemiassa, ja on lisäksi opiskellut Pariisin Ecole Nationale Supérièure des Beaux-Artsissa ja Konsthögskolan Valandissa Göteborgin yliopistossa. Orenius työskentelee liikkuvan kuvan, valokuvan, performanssi- ja installaatiotaiteen parissa. Hän on osallistunut näyttelyihin, festivaaleille ja näytöksiin 1990-luvun puolivälistä lähtien.

Mediaboxi on Forum Boxin tila mediataiteelle. Uusinta mediataidetta esittelevä ohjelmisto suunnitellaan yhteistyössä AV-arkin kanssa. Tila toimii nyt yhtenä tärkeänä kanavana mediataiteelle.


Marika Orenius: Sillä se on (ollut) tässä Forum Boxin Mediaboxissa 29.03. – 21.04.2013.


AV-ARKKI ON EDISTÄNYT SUOMALAISEN MEDIATAITEEN ASEMAA VUODESTA 1989. TAITEILIJAT OSALLISTUVAT TÄHÄN TAPAHTUMAAN AV-ARKIN EDISTÄMISTYÖN ANSIOSTA.

Copyright © 2019 AV-Arkki