Kansainvälinen lyhytelokuvapäivä tulee taas - AV-arkin pop-up-paketin teemana

Kansainvälinen lyhytelokuvapäivä tulee taas - AV-arkin pop-up-paketin teemana "Rakkaus: teoria ja käytäntö"

Kansainvälinen lyhytelokuvapäivä valaisee taas vuoden pimeintä aikaa. Lyhytelokuvapäivää järjestävät lyhytelokuvan kanssa toimivat tahot yhdessä, mutta kuka tahansa voi järjestää myös oman lyhytelokuvanäytöksen. Tapahtuman sivuilla halukkaat voivat ilmoittaa oman, avoimen lyhytelokuvanäytöksensä ja valita ohjelmistonsa kahdeksasta valmiiksi räätälöidystä paketista. Tarjolla on lyhytelokuvapaketteja jokaiseen makuun iästä riippumatta. Elokuvanäytöksiä voi järjestää ajalla 14.–21.12. Lyhytelokuvapäivää tekevät: Yle Teema, Suomen elokuvasäätiö, AV-Arkki, Helsinki International Film Festival Rakkautta & Anarkiaa, Tampereen elokuvajuhlat, Turku Animated Film Festival ja Pirkanmaan elokuvakeskus.

AV-arkin pop-up-paketti perehtyy rakkauden teoriaan ja käytäntöön

Heta Kuchka: Sweethearts (2000)

Heta Kuchka: Sweethearts (2000)

AV-arkin pop-up-paketti “Rakkaus: teoria & käytäntö” valottaa lemmenasiain eri puolia niin teinitytön kuin vampyyrilepakon näkökulmasta. Rakkaus liitää ihmismielen tavoittamattomissa, tai ainakin sitä voi olla vaikea pukea sanoiksi. Joskus sitä on etsittävä puhelimitse Pariisista asti. Pakettiin kuuluvat seuraavat teokset:

Heta Kuchka: Hurmaavat (2000, 12:00)

Nuori nainen uskoutuu katsojalle kuin parhaalle ystävälleen ja kertoo mieskokemuksistaan.

Eeva-Mari Haikala: What If You Had a Second Chance With the One That Got Away (2006, 07:00)

“Kohtasin Pariisissa vuonna 1995 pojan, johon ihastuin. Tuosta pojasta jäi muistojen lisäksi jälkeen vain huulipunalla metrokartan reunaan kirjoitettu puhelinnumero. Keväällä 2005 palasin Pariisin kymmenen vuoden tauon jälkeen ja yritin tavoittaa kymmenen vuoden takaista ihastustani. Videoteokseni on tehty Before Sunset ja Before Sunrise -elokuvien ja omien kokemusteni innoittamana.”

Anssi Kasitonni: Finnish Midsummer 2169 (2016, 11:00)

Vuonna 2169 tapahtuu juhannuksena Suomessa auringonpimennys. Se muuttaa erään naispuolisen vampyyrilepakon elämän.

Petteri Cederberg: Totuus (2013, 03:00)

Maalauksen ja piirtämisen prosesseilla ja assosiaatioilla pelaava stop motion animaatio.

Hannaleena Hauru: Miten sanotaan (2013, 05:00)

Samuel Beckettin runoon “Comment dire – What is the Word” perustuva runoelokuva. Nuori nainen matkaa poikaystävänsä luo tunnustamaan rakkautensa.

Teemu Mäki: Rakkaus liitää ihmismielen tavoittamattomissa (2003, 06:00)

Muhammad Ibn ‘Arabin (1165-1240) runo suomeksi ja venäjäksi. Se esittää rakkauden toisaalta ihmisiä riivaavana, toisaalta ravitsevana voimana, joka viime kädessä ei piittaa yksilöiden kohtaloista, vaan pyrähtelee oikukkaasti ihmisestä toiseen holtittomasti suuntaa vaihtaen.


Kansainvälinen lyhytelokuvapäivä 21.12.2018

Lisätietoa: Lyhytelokuvapäivä


AV-ARKKI ON EDISTÄNYT SUOMALAISEN MEDIATAITEEN ASEMAA VUODESTA 1989. TAITEILIJAT OSALLISTUVAT TÄHÄN TAPAHTUMAAN AV-ARKIN EDISTÄMISTYÖN ANSIOSTA.

Copyright © 2019 AV-Arkki