Maarit Suomi-Väänäsen Minispektaakkelit: As Nice as Pies KynnysKinossa

Maarit Suomi-Väänäsen Minispektaakkelit: As Nice as Pies KynnysKinossa

Maarit Suomi-Väänäsen Minispektaakkelit-sarjan uusin osa As Nice as Pies (2017) esitetään 20 vuotta täyttävällä KynnysKino-festivaalilla sunnuntaina 12.11. klo 18 WHS Teatteri Unionissa. 10.–12.11. järjestettävä KynnysKino-vammaiselokuvafestivaali on ennakoimattomien ja vaihtoehtoisten näkökulmien foorumi, joka tuo esille ihmismielen ja ruumiin laajoja ja yllätyksellisiä ulottuvuuksia. Ohjaaja Maarit Suomi-Väänäsen lisäksi paikalla näytöksessä ovat teoksen kokeellisen äänikuvailun tehneet kuvailutulkki Riitta Lahtinen ja musiikkiterapeutti Russ Palmer. Heitä haastattelee Sanni Purhonen Kynnys ry:stä,

Minispektaakkelit: As Nice As Pies on moniaistinen elokuvateos. Siinä pohjoisafrikkalaiset pakolaiset rypyttävät ensimmäistä kertaa karjalanpiirakoita. Elokuvassa on soveltava kuvailutulkkaus ja kokeellinen äänikuvailu, lisäksi rallienglantia, melkein selkokieltä ja onomatopoetiikkaa.

“Tämä on ollut kerrassaan inspiroiva prosessi. Ensin elokuvan on toimittava ilman kuvaa. Sitten elokuvan on toimittava ilman ilman ääntä. Välillä aivot ovat olleet solmussa. Miten vaihdan aistia välineen sisällä? Miten kuvaan voisi koskea? Miltä ääni ja voisivat maistua?” kuvailee ohjaaja Maarit Suomi-Väänänen teoksen tekemistä.

Maarit Suomi-Väänänen on elokuvantekijä ja mediataiteilija. Suomi-Väänäsen kiehtovia, absurdeja ja monitulkintaisia palkittuja teoksia on esitetty näyttelyissä, televisiossa, taidebiennaleissa ja festivaaleilla yli 40 maassa. Suomi-Väänänen on voittanut pääpalkinnon Nouveau Cinéma -festivaalilla Montrealissa 2009 ja Toronto Urban Film Festivalilla 2014 (tuomari: Guy Maddin).


KynnysKino, Teatteri WHS Union, 10.–12.11.2017

Lisätietoja: KynnysKino

Copyright © 2019 AV-Arkki