AV-arkin näytös

AV-arkin näytös "Terveisiä ennen vedenpaisumusta" Kinos-festivaalilla Lahdessa 6.4.

Lahden Kino Iiriksessä järjestetään 6.4. perinteikäs elokuvafestivaali Kinos. Festivaalin käynnistää klo 16 lyhytelokuvaohjelmisto, jossa nähdään Anssi Kasitonnin Finnish Midsummer 2169 (2015) sekä AV-arkin ohjelmakoordinaattori Tytti Rantasen kuratoima kokonaisuus “Terveisiä ennen vedenpaisumusta”.

Finnish Midsummer 2169 on verevä melodraama: Vuonna 2169 tapahtuu juhannuksena Suomessa auringonpimennys. Se muuttaa erään naispuolisen vampyyrilepakon elämän.

Anssi Kasitonni: Finnish Midsummer 2169 (2016)

Anssi Kasitonni: Finnish Midsummer 2169 (2016)

“Terveisiä ennen vedenpaisumusta” esittää neljä teosta, jotka luovat näkymää ja hakevat kontaktia johonkin meidän maisemamme ohittavaan ja ylittävään. Kooste sisältää teokset:

Juha van Ingen: Hello Everybody (2017)

Juha van Ingen: Hello Everybody! (2017, 8:00)

Terveisiä läheltä ja kaukaa, meiltä teille. Tervetuloa kaikille yli välimatkojen ja halki ajan. Olet tervetullut! Vaikka tervehtiminen on hyvin kulttuuri ja tilannekohtaista, niin sitä käytetään kaikissa tunnetuissa ihmiskulttuureissa. Tervehdykset, jotka muodostavat Hello Everybodyn narratiivin, vievät tutun rituaalimme vielä yhden askeleen pidemmälle.

Liinu Grönlund: It Could Have Been (2017, 12:00)

It could have been on videoessee, jossa yhdistyvät päiväkirjamerkinnät ja ajatukset maailman tämänhetkisestä tilasta. Rotat kuljeskelevat taiteilijoiden työhuoneessa ja kirjojen sivuilla. Keskiössä on ajatus siitä, että ihmiskunnan kadottua rotat saattavat ottaa paikkamme hallitsevana lajina.

Mox Mäkelä: Host Sapiens (2018, 15:00)

Eläinlajien joukkosukupuutto on täällä. Meidän ruokalautasemme on pian isompi kuin meidän planeettamme. Valinta on meidän.

Ewa Górzna: Collapse (2017, 7:30)

“Collapse” kuvaa tilanteen jossa näennäisen täysi ja vakiintunut järjestys altistuu yllättävälle ja epätodelliselle siirtymälle. Kamera liikkuu hitaasti rauhallisen ja virheettömän tilan läpi, paljastaen yllättävän elementin. Ohut pinta rikkoutuu helposti. Pinnallinen mukavuus vaihtuu tuntemattomalle alueelle.


Kinos-elokuvafestivaali, Kino Iiris, 6.4.2019, Lahti

Lisätietoa: Kinos-elokuvafestivaali


AV-ARKKI ON EDISTÄNYT SUOMALAISEN MEDIATAITEEN ASEMAA VUODESTA 1989. TAITEILIJAT OSALLISTUVAT TÄHÄN TAPAHTUMAAN AV-ARKIN EDISTÄMISTYÖN ANSIOSTA.

Copyright © 2019 AV-Arkki