AV-arkki esittää kestävää kokeellista Kinos-festivaalilla Lahdessa

AV-arkki esittää kestävää kokeellista Kinos-festivaalilla Lahdessa

AV-arkin näytös Lahden Kinos-festivaalilla tarjoaa eri lähestymiskulmia teemaan “kestävyys”. Kinos-festivaali järjetetään 17.–18.3. Kino Iiriksessä ja Kansantalolla. Tapahtumaa tuottaa vapaaehtoisista koostuva työryhmä ja Päijät-Hämeen elokuvakeskus yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa.

JOKAklubi: Long Goodbye (2016)

JOKAklubi: Long Goodbye (2016)

AV-arkin näytöksessä esitetään valikoima kestäviä lyhytelokuvia

AV-arkin Näytös esitetään Kansantalon Kuusenlatvassa lauantaina 18.3. klo 12, 14, 16 ja 18. Näytöksen elokuvat ovat:

Jukka Silokunnas: Hei vaan! (2017, 01:01)

“Pienenä matkustin paljon perheen kanssa. Katsoin asuntovaunun ikkunasta muuttuvaa maisemaa. Vasta vanhempana tajusin. Minä muutuin, ei maisema.”

Jan Ijäs: Time Capsule (2016, 22:00)

Time Capsule on kuvattu belgialaisen kuvataiteilijan Louis de Cordierin omistamalla kymmenen hehtaarin maa-alueella Sierra Nevadan vuoristossa Espanjassa lumirajan yläpuolella. De Cordier on rakentanut tontilleen kirjaston ja geenipuhtaiden kasvien siemenpankin. Sijainti yli kahden kilometrin korkeudella, lämpötilojen pieni vaihtelu sekä ilmaston kuivuus hidastavat siellä ajan hampaan vääjäämätöntä vaikutusta.

Vera Nevalinna: On ja pysyy (2005, 03:16)

Animaatio ikuisuudesta. Kivi istuu kalliolla ja on. Meri aaltoilee taustalla. Jonkin ajan kuluttua kivi alkaa nauraa ja hajota palasiksi osa kerrallaan. Palat häviävät ruudusta, kuvassa näkyvät vain kallio ja meri. Kivi palaa hekotellen takaisin yksi pala kerrallaan, kokoaa itsensä, röhii ja hiljenee paikoilleen. Tulee ilta, ja kivi istuu yhä kalliolla meren aaltoillessa.

Carolin Koss: Plastic Child (2016, 12:08)

Plastic Child kertoo nuoren pojan matkasta läpi saastuneen muovisen maailman. Hänellä on perintönä yksi ainut elävä kasvi, joka suo hänelle hengitettävää ilmaa ja tuo lopulta toivoa ihmiskunnalle.

Risto-Pekka Blom: Hyvästi jää (2016, 03:20)

Elokuva tuntemamme maapallon katoamisesta ja henkilökohtaisesta kaipauksesta.

Pasi Autio: Aarnen ikkuna (2016, 08:30)

Teoksessa vuorottelevat lähikuvat iäkkään miehen kasvoista sekä ulkonäkymät kerrostalon ikkunasta. Miehen kuvissa aika on lyhyt hetki, kun taas ulkokuvissa näkyy koko vuoden kierto. Miehen ääni kommentoi ulkonäkymän pieniä tapahtumia, mutta ne tuntuvat kuvailevan yhtä lailla hänen omaa tilaansa.

JOKAKlubi: The Long Goodbye (2016, 07:48)

JOKAklubin uusi videoteos on syntynyt Karl Jonas Winqvistin & Blood Musicin instrumentaalikappaleen The Long Goodbye innoittamana. Videota ja musiikkia yhdistää voimakas tunne päättymättömästä matkasta ja vaihtuvista maisemista. Vähitellen visuaalisesti voimakkaat kuvat vaihtuvat dokumentaatioksi katuperformanssista, jossa suuret ponnistelut muuntuvat pieneksi eleeksi.

Niina Suominen: Breaking Up Is Hard to Do (2015, 08:37)

Teos tarpeettomien esineiden tuhoutumisesta.

Suominen: Breaking up Is Hard to Do (2015)

Suominen: Breaking up Is Hard to Do (2015)


Kinos-festivaali, 17.–18.3.2017, Lahti

Lisätietoja: Kinos


AV-ARKKI ON EDISTÄNYT SUOMALAISEN MEDIATAITEEN ASEMAA VUODESTA 1989. TAITEILIJAT OSALLISTUVAT TÄHÄN TAPAHTUMAAN AV-ARKIN EDISTÄMISTYÖN ANSIOSTA.

Copyright © 2019 AV-Arkki