Kansainväliset taidemessut

Kansainväliset taidemessut

AV-arkki käynnisti vuosina 2011–2012 kansainvälisille taidemessuille suunnatun vientihankkeen, jonka kohdealueina ovat New York ja Lontoo. Yhteistyökumppanina on video- ja mediataiteen esittämiseen erikoistuneet Moving Image -messut. Hanke päättyi vuonna 2016.

Moving Image on media- ja videotaiteen esittämiseen erikoistunut taidemessukonsepti. Messut järjestetään Lontoossa lokakuussa yhtä aikaa Frieze-messujen kanssa. Maaliskuussa Moving Image siirtyy New Yorkiin, jossa tapahtuma järjestetään yhteistyössä Armory Shown kanssa. Moving Image on poikkeuksellinen tapahtuma taidemessukentällä. Teosten esillepano on näyttelyn kaltainen ja ripustus lähtee mediataideteosten erityistarpeista.

Messuille osallistuu vuosittain liikkuvan kuvan taiteeseen erikoistuneita, merkittäviä kansainvälisiä galleristeja sekä non-profit-organisaatioita. Tapahtuma on tärkeä verkostoitumispaikka media- ja videotaiteen ammattilaisille ja keräilijöille.

Taidemessuille osallistumisen ensisijainen tavoite on esitellä AV-arkin toimintaa ja jäsentaiteilijoiden teoksia kansainvälisten museo- ja galleria-alan ammattilaisille ja saada sitä kautta kerralla runsaasti näkyvyyttä.

Hanketta tukivat Opetus- ja kulttuuriministeriö, Suomen kulttuurirahasto sekä Visuaalisen taiteen keskus Frame.

Lue lisää tapahtumatiedotteissa:

Moving Image New York 2016
Moving Image New York 2015
Moving Image New York 2014
Moving Image London 2013
Moving Image New York 2013
Moving Image London 2012
Mystery Show, screening programme and reception in NYC, March 10th 2012

Copyright © 2018 AV-Arkki