Jaakko Pallasvuon Icarus Mediaboxissa 20.06. - 14.07.2013

Jaakko Pallasvuon Icarus Mediaboxissa 20.06. - 14.07.2013

Jaakko Pallasvuon teos Icarus (2012) on esillä Forum Boxin Mediaboxissa 20.06. – 14.07.2013.

Jaakko Pallasvuon teos Icarus haastaa yleisönsä säälimättömällä itsereflektiolla nuoren suomalaisen taiteilijan asemasta ja hänen suhteestaan työhönsä, yleisöönsä ja vertaisiinsa. Parrasvaloissa on se, mikä yleensä jää kulissien taa: avajaisissa kohdattu loputtoman small talk -vyöryn epämukavuus, kansainvälistä menestystä mahdollisesti seuraava syvä alakulon alho, paikallisten taidepiirien nautinnonhaluisuus. Näemme päähenkilön piileksivän museon eriössä ja seuraamme häntä vuoristorata-ajelulla Linnanmäellä.

Jaakko Pallasvuo (b. 1987) on Internet-sukupolvea edustava taiteilija, joka työskentelee Helsingissä ja Berliinissä. Hän on opiskellut Kuvataideakatemiassa Helsingissä. Pallasvuon semi-omaelämäkerralliset videoesseet käsittelevät identiteettien rakentumista ja niiden esittämistä verkkomedia-ympäristöissä. Hänen teoksiaan on esitetty Higher Pictures -galleriassa New Yorkissa, Nykytaiteen Museo Kiasmassa Helsingissä, Future Galleryssä Berliinissä sekä Saamlung-galleriassa Hongkongissa.

Mediaboxi on Forum Boxin tila mediataiteelle. Uusinta mediataidetta esittelevä ohjelmisto suunnitellaan yhteistyössä AV-arkin kanssa. Tila toimii nyt yhtenä tärkeänä kanavana mediataiteelle.


Jaakko Pallasvuo: Icarus Forum Boxin Mediaboxissa 20.06. – 14.07.2013.


AV-ARKKI ON EDISTÄNYT SUOMALAISEN MEDIATAITEEN ASEMAA VUODESTA 1989. TAITEILIJAT OSALLISTUVAT TÄHÄN TAPAHTUMAAN AV-ARKIN EDISTÄMISTYÖN ANSIOSTA.

Copyright © 2019 AV-Arkki