Samuli Alapurasen ja Dave Bergin lyhytelokuvat kilpailevat IIK!!-kauhuelokuvafestivaalilla

Samuli Alapurasen ja Dave Bergin lyhytelokuvat kilpailevat IIK!!-kauhuelokuvafestivaalilla

Samuli Alapurasen Drag Me to Kempele (2017) ja Dave Bergin God Rot Their Souls (2016) ovat mukana Iissä 3.–4.11. järjestettävän IIK!!-kauhuelokuvafestivaalin lyhytelokuvakilpailussa. Lyhytelokuvakilpailun teokset esitetään perjantaina 3.11. klo 17:00 ja lauantaina 4.11. klo 14:15.

Kempele on Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva harmaa aukko. Se ei vedä puoleensa eikä hylji sen läpi valuvaa nelostien liikennevirtaa. Se on tavallinen. Se on tasainen. Siitä on vaikea keksiä enempää adjektiiveja. Drag me to Kempele on kuvaus keskinkertaisesta paikkakunnasta, jossa käydään kaupassa, harrastetaan urheilua ja jonka läpi ajetaan matkalla Pohjoiseen tai Etelään. Teos on esitetty aiemmin Tampereen elokuvajuhlien kotimaisessa kilpailusarjassa sekä Sodankylä elokuvajuhlilla. Maailmalla Drag Me to Kempele on esitetty muun muassa Minimalen- ja kurz.film.spiele -lyhytelokuvafestivaaleilla Norjassa ja Saksassa.

Samuli Alapuranen on Kempeleestä kotoisin oleva mediataiteilija, joka asuu ja työskentelee Helsingissä. Alapuranen on valmistunut Tampereen taiteen ja viestinnän oppilaitoksesta 1998 ja työskentelee kokeellisten elokuvien lisäksi graafikkona, muusikkona ja VJ:nä.

Berg: God Rot Their Souls (2016)

God Rot Their Souls on dystooppinen uni maailmasta, jossa ihmiskunta on kääntynyt itseään vastaan. Teoksen kerronta rakentuu eri tapahtumista ja tiloista, joita sitoo yhteen yhä uudelleen nouseva ja katoava uhkaava tunnelma. God Rot Their Souls on aiemmin esitetty Shorts México -lyhytelokuvafestivaalilla.

Dave Berg on valmistunut Kuvataideakatemiasta vuonna 2013. Bergin teoksille ominaista on tietokoneanimaation hyödyntäminen, tiivis tunnelma ja runollinen kerronta. Hänen teoksensa ovat kiertäneet useilla taide- ja elokuvafestivaaleilla, ja näyttelyissä Suomessa ja ulkomailla.


IIK!! Kauhuelokuvafestivaali Iissä 3.–4.11.2017

Lisätietoja: IIK!!


AV-ARKKI ON EDISTÄNYT SUOMALAISEN MEDIATAITEEN ASEMAA VUODESTA 1989. TAITEILIJAT OSALLISTUVAT TÄHÄN TAPAHTUMAAN AV-ARKIN EDISTÄMISTYÖN ANSIOSTA.

Copyright © 2018 AV-Arkki