Aimo Hyvärisen Nykyajan huutolaiset esillä Työväenmuseo Werstaassa

Aimo Hyvärisen valokuva- ja videoinstallaatio Nykyajan huutolaiset on esillä Tampereen Työväenmuseo Werstaalla 5.5.–4.6.2017.

Nykyajan huutolaiset on henkilökohtaisen vapauden ja taloudellisen epävarmuuden kysymyksiin pureutuva videoinstallaatio. Teos purkaa mielikuvia työtä vieroksuvista ja yhteiskunnan rahoilla loisivista työttömistä. Oikeat ongelmat löytyvät yhteiskunnan rakenteista ja varakkaiden etuja suojelevasta talousjärjestelmästä. Katsoja jää pohtimaan millainen rooli digitalisaatiolla, globalisaatiolla ja automatisaatiolla on työttömyyden sekä eriarvoisuuden lisääntymisessä. Olemmeko palaamassa vanhakantaiseen luokkayhteiskuntaan? Onko maahamme syntymässä uusi huutolaisten luokka?

Aimo Hyvärinen on mediataiteilija, valokuvaaja, dokumentaristi ja mediatuotannon opettaja. Hän on työskennellyt mediatuotantojen, taiteen ja viestinnän alueilla 70-luvulta saakka. Tutkintoja on Taideteollisesta korkeakoulusta (valokuvaaja ja taidepedagogi), elokuvatuottajan koulutus (Elma/TTVO) sekä FM Jyväskylän Yliopistosta (Digital Culture). Hän opettaa mediatuotantoa sekä tekee omia tuotantoja lähinnä oman tuotantoyhtiön HiQ visual oy:n kautta sekä tuottaa myös muiden tekijöiden tuotantoja. Hyvärinen on pitänyt omia näyttelyitä koti- ja ulkomailla aina 70-luvun lopulta alkaen, hänen dokumenttielokuviaan ja videoteoksia on esitetty eri maiden tv-kanavilla sekä festivaaleilla.


Aimo Hyvärinen: Nykyajan huutolaiset, Työväenmuseo Werstas, Tampere, 5.5.–4.6.2017

Lisätietoa: Työväenmuseo Werstas