David Muthin, Milja Viidan ja Veli Granön näyttelyt Forum Boxin ja Mediaboxin lokakuussa

David Muthin, Milja Viidan ja Veli Granön näyttelyt Forum Boxin ja Mediaboxin lokakuussa

David Muthin videoteos Footnote #01: Sipilänmäki (2016) on esillä Forum Boxin Mediaboxissa 29.9.–22.10.2017. Samaan aikaan Forum Boxissa on esillä Veli Granön ja Milja Viidan yhteisnäyttely Time Loops – Aikasilmukat.

Teoksen Footnote #01: Sipilänmäki kuvat vaikuttavat pysähtyneiltä: vain satunnaisesti kevyt ilmavirta liikuttaa kasvustoa hädin tuskin huomattavasti. Nämä pienet väristykset kuitenkin paljastavat lähdemateriaalin elokuvallisen luonteen. Kirkkaasti valaistujen kasvihuoneiden ryhmä vaikuttaa toimivan täysin automaattisesti. Muutoin vallitsee pimeys. Sekä tämän rakennelman ylläpitäjät että siitä hyötyjät ovat poissa kuvasta.

David Muth on taiteilija, muusikko ja ohjelmoija. Hän vietti lapsuutensa Saltzburgissa, Itävallassa. Hän opiskeli digitaalisen taiteen maisteriksi Middlesexin yliopistosssa Britanniassa. Muth työskentelee tällä hetkellä Turussa ja Wienissä. Muthin teoksissa yhdistyvät käsitteellinen ja kokeileva lähestymistapa ja niissä on viitteitä hänen arkkitehtuuritaustastaan. Teosten tekotapa vaihtelee installaatioista vuorovaikutteisiin ympäristöihin, videoteoksiin ja kokeilevaan dokumentointiin. Hän myös säveltää ja esittää musiikkia. Muthiin teoksia on ollut laajalti esillä kansainvälisissä näyttelyissä mukaan lukien Montrealin nykytaiteen museossa, Kiasmassa, Ars Electronican Linzissä Itävallassa, SIGGRAPH2009 New Orleansissa ja ISEA (International Symposium of Electronic Art) San Josessa Yhdysvalloissa. Hän opettaa Goldsmiths Collegessa ja Royal College of Artissa Lontoossa.

Mediaboxi on Forum Boxin tila mediataiteelle. Uusinta mediataidetta esittelevä ohjelmisto suunnitellaan yhteistyössä AV-arkin kanssa. Tila toimii nyt yhtenä tärkeänä kanavana mediataiteelle.

Viita: Reditions (2017)

Viita: Reditions (2017)

Milja Viita ja Veli Granö asuvat vanhassa, kylmässä talossa. Eräänä päivänä he päättivät kutsua eristäjät paikalle. Suuri kuorma-auto letkuineen ajoi pihaan ja alkoi puhaltaa eristettä seiniin ja katon alle. He katselivat hämmästyneinä kun taivaalta alkoi sataa sanoja. Ensimmäisessä käteen laskeutuneessa paperinpalassa oli revennyt sana – Utøya. He kiipesivät vintille ja ryhtyivät lukemaan. Pian he ymmärsivät asuvansa nyt talossa, joka on eräänlainen dokumentti tästä ajasta.

Samanlaisia murskatuilla sanoilla eristettyjä taloja on maailmassa miljoonittain. Niissä asuvat tuskin pohtivat mokomaa, mutta jokainen menneisyydestä ja arkeologiasta kiinnostunut ymmärtää, että aikaamme tullaan todennäköisesti tulkitsemaan joskus näitä rikkoutuneita “kirjastoja” analysoimalla. Viita ja Granö lapioivat työhuoneelleen kuutiokaupalla eristemassaa ja alkoivat tutkia. Lopputuloksena syntyi katkonaista sattuman runoutta ajasta ja historiasta. Time Loops – aikasilmukat on eräänlainen arkeologinen koe, hyppy tulevaisuuteen. Se on tulevaisuudessa kerrottava tarina meistä ja maailmastamme.

Yhteisen installaation lisäksi näyttelyssä nähdään molempien taiteilijoiden omaa tuotantoa.

Tervetuloa kummankin näyttelyn avajaisiin torstaina 28.9. klo 17–19!


David Muth: Footnote #01: Sipilänmäki Mediaboxissa 29.9.–22.10.2017

Veli Granö & Milja Viita: Time Loops – Aikasilmukat Forum Boxissa 29.9.–22.10.2017

Lisätietoja: Forum Box


AV-ARKKI ON EDISTÄNYT SUOMALAISEN MEDIATAITEEN ASEMAA VUODESTA 1989. TAITEILIJAT OSALLISTUVAT TÄHÄN TAPAHTUMAAN AV-ARKIN EDISTÄMISTYÖN ANSIOSTA.

Copyright © 2019 AV-Arkki