Forum Box avaa uuden tilan mediataiteelle yhteistyössä AV-arkin kanssa

Forum Box avaa uuden tilan mediataiteelle yhteistyössä AV-arkin kanssa

Forum Box avaa tammikuussa uuden tilan nimeltä MEDIABOXI. Aiemmin videohuoneena tunnettu tila on nyt laajennettu ja mahdollistaa erilaiset projisoinnit ja pienimuotoiset videoinstalloinnit. Uusi Mediaboxi toteutetaan yhteistyössä AV-arkin, Suomalaisen mediataiteen levityskeskuksen kanssa.

Mediaboxin avajaiset torstaina 5.1. klo 17-19.

Kevään ohjelmistossa on nimekkäiden suomalaistaiteilijoiden uusimpia teoksia. Mediaboxin kevään teemana on yhteiskuntakriittisyys.


MEDIABOXIN TAMMIKUUSSA AVAA:

PILVI TAKALA: BROAD SENSE (2011)

Pilvi Takalan narratiiviset teokset perustuvat yleensä paikkasidonnaisiin performansseihin ja interventioihin, jotka toimivat poikkeuksina arkielämässä. Interventiot pyrkivät tekemään näkyväksi ja kyseenalaistamaan kirjoittamattomia sääntöjä ja jaettuja totuuksia hienovaraisella tavalla tietyssä sosiaalisessa ympäristössä. Teos Broad Sense perustuu interventioon Euroopan parlamentissa Brysselissä. Takala lähetti kysymyksen vierailijoiden pukukoodeista parlamentin jäsenvaltioiden tiedotustoimistoille. Vastauksista painettiin 19 t-paitaa, joita taiteilija käytti vieraillessaan parlamentin sisällä kolmen päivän aikana. Video paljastaa turvallisuuskäytäntöjen monimuotoisuuden ja henkilökunnan eri reaktioita taiteilijan liikkuessa parlamentin sallittujen ja ei-sallittujen tilojen välillä.


MEDIABOXIN KEVÄT 2012

Helmikuu
MARI KESKI-KORSU: Greener Grass (2011)

Greener Grass kertoo laivamatkasta Atlantin yli seuraten historiallisia suomalaissiirtolaisten reittejä Yhdysvaltoihin ja Amerikan-suomalaisten tarinan monessa sukupolvessa. Voimmeko oppia historiasta vastataksemme nykypäivän maahanmuuton haasteisiin?

Maaliskuu
SASHA HUBER: Louis Who? What you should know about Louis Agassiz (2010)

Menneen ajan lähettiläänä Sasha Huber kertoo Rion lähiön asukkaille kuka oli se Louis Agassiz jonka mukaan heidän pääkatunsa on nimetty: “Louis Agassiz: tutkija, luonnontieteilijä, jäätikkötutkija, vaikutusvaltainen rasisti, uraauurtava apartheidin ajattelija, ehdotti rotuerittelyä amerikoissa… ”

Huhtikuu
TEEMU MÄKI: Nainen ja lihateollisuus (2011)

Teatteri Jurkan Viha sydämessä -esitystä varten valmistettu videoteos on vahva kannanotto lihatuotantoon. Mäen teos on yhdistelmä tuskallisen suorituskyvyn rituaalia, löytynyttä materiaalia ja tilastoja. K-18

Copyright © 2019 AV-Arkki