AV-arkki yhdessä muiden elokuvakasvattajien kanssa Educa-messuilla

AV-arkki yhdessä muiden elokuvakasvattajien kanssa Educa-messuilla

Opetusalan suurin vuosittainen tapahtuma Educa-messut, järjestetään 26.–27.1.2018 Messukeskuksessa. AV-arkin, Ihmefilmin, Kavin ja Elokuvaviikon yhteinen elokuvakasvatuksen osasto löytyy Mediakasvatuksen torilta.

Vuonna 2018 messujen teema on opettajan työhön ja ammattilaisuuteen keskittyvä Opettaja opettaa! Elokuvakasvatuksen osastolta löydät mielenkiintoisia opetusmateriaaleja, joita voit soveltaa opetustyössäsi monin eri tavoin:

AV-ARKKI, suomalaisen mediataiteen levityskeskus on tehnyt uraauurtavaa työtä suomalaisen mediataiteen levittäjänä vuodesta 1989 lähtien. AV-arkki ylläpitää media- ja taidekasvatuksen Mediataide kasvattaa! -verkkopalvelua. AV-arkki julkaiseen messujen yhteydessä uuden monilukutaitoon liittyvän Mitä tarkoittaa? –oppimateriaalin. Oppimateriaalin voi noutaa ilmaiseksi elokuvakasvatuksen osastolta 6e80/2.

KANSALLINEN AUDIOVISUAALINEN INSTITUUTTI: KAVIn Elokuvapolku.fi– ja Elävä muisti.fi -nettipalvelut tarjoavat ilmaisia elokuvia ja oppimateriaaleja koulujen käyttöön – fiktiosta dokumenttielokuviin ja uutiskatsauksin.

IHMEFILMI: Parasta elokuvakasvatusta on näyttää nuorille maailman parhaat elokuvat. IhmeFilmi tuo elokuvataiteen ja -historian nuorten nähtäville vuosittain vaihtuvalla kymmenen elokuvan klassikkoelokuvasarjalla. Törmäytämme nuoret ja elokuvat, joita he eivät muuten näkisi!

ELOKUVAVIIKKO: Koulujen elokuvaviikolla 1.–5.10.2018 perusasteen koulujen 3.–9. luokkien oppilaat näkevät kotimaisen elokuvan klassikoita, tekevät elokuvia työpajoissa ja käyttävät videokameraa oppimisen välineenä toiminnallisilla teematunneilla. Tutkimusmatka elokuvaan tapahtuu pääasiassa omassa koululuokassa ja tapahtuma on kaikille maksuton ja avoin.

Mediakasvatuksen torilta löydät elokuvakasvattajien lisäksi myös muita mediakasvatuksen ammattilaisia ja tekijänoikeustoimijoita:

MEDIAKASVATUSSEURA tarjoaa kasvatus- ja opetusalan ammattilaisille materiaaleja, koulutusta ja muuta tukea mediakasvatuksen toteuttamiseksi. Tule keskustelemaan mediakasvatuksesta, kuulemaan tuoreimmat vinkit ja kertomaan meille osaamisen kehittämisen tarpeistasi!

MEDIATAITOKOULUN osastolta saat maksuttomat materiaalit mediakasvatuksen tueksi. Osastolla on jaossa myös uusi Mediataito-lehti, joka on tehty erityisesti Mediataitoviikkoa varten!

TEKIJANOIKEUS.FI on Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksen oppilaitoksille ja kaikille kansalaisille tarjoama verkkopalvelu, josta löytyy selkeällä ja lähestyttävällä kielellä kattavaa tietoa tekijänoikeudesta sekä tekijänoikeudellisista oppimateriaaleista ja kouluvierailuista.

TUOTOS: Kannata kotimaista! Av-tuottajien tekijänoikeusyhdistys Tuotoksesta kotimaisten elokuvien esitysluvat oppilaitoksille. Tuotoksen teoslistalla elokuvia laadukkaista lastenelokuvista ajankohtaisiin dokumentteihin.

SANASTO on kirjallisuuden tekijänoikeusjärjestö, joka mahdollistaa kirjallisuuden tekijöiden luovaa työtä ja tarjoaa käyttäjille toimivia lupia kirjallisuuden käyttöön. Edustamme Suomessa yli 8 000 kirjailijaa ja kääntäjää.

ELOKUVALISENSSITuhansia elokuvia laillisesti yhdellä luvalla! Elokuvalisenssi on vuosilupa, joka oikeuttaa koulut ja oppilaitokset, yhteisöt, laitokset ja yritykset esittämään sopimuksen piiriin kuuluvien tuotantoyhtiöiden elokuvia vapaasti. Lupa kattaa kaikki laillisista vähittäismyynti- tai vuokralähteistä hankitut elokuvat Suomessa.

Copyright © 2019 AV-Arkki