Seppo Renvallin NAPOLI film ja Samuli Alapurasen Drag Me to Kempele Avantgarde Obscurassa

Seppo Renvallin NAPOLI film ja Samuli Alapurasen Drag Me to Kempele Avantgarde Obscurassa

Lapinlahden Tilajakamossa ja Omenapuutalolla esitetään kokeellisia elokuvia ja musiikkia Avantgarde Obscura -tapahtumassa perjantaina 12.5. alkaen klo 19.

Tilaisuudessa esitetään Seppo Renvallin NAPOLI film (2017), kokeellinen, kaupunkisinfonioiden viehkeään perinteeseen kytkeytyvä dokumenttielokuva unesta Napolista. Elokuvan livesäestävät Jone Takamäki ja Lauri Hyvärinen.

Seppo Renvallin tuotanto kuuluu suomalaisen kokeellisen liikkuvan kuvan kärkeen. Renvall tekee elokuvia ja videoita, mutta hänen tuotantoonsa kuuluu myös valokuvaa, installaatioita ja happeningeja. Hänen elokuvansa ovat tyypillisesti abstrakteja ja mustavalkoisia, ja niissä on rikottu kerronnallinen rakenne joka keskittyy jokapäiväisiin ilmiöihin. Renvall tekee yhteistyötä muusikoiden, DJ:den ja audioalan asiantuntijoiden kanssa. Hänen teoksiaan ja esityksiään on nähty kokeellisen elokuvan ja kuvataiteen arvostetuimmilla areenoilla New Yorkin Anthology Film Archivesta Venetsian ja Sao Paulon biennaaleihin.

Avantgarde Obscuran antiin kuuluu myös Samuli Alapurasen Drag Me to Kempele -elokuvan (2016) esitys. Teos on esitetty aiemmin muun maussa Norjan Minimalen -lyhytelokuvafestivaalien ja Tampereen elokuvajuhlien kilpailusarjoissa.

Alapuranen: Drag Me to Kempele (2017)

Alapuranen: Drag Me to Kempele (2017)

Kempele on Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva harmaa aukko. Se ei vedä puoleensa eikä hylji sen läpi valuvaa nelostien liikennevirtaa. Se on tavallinen. Se on tasainen. Siitä on vaikea keksiä enempää adjektiiveja. Drag me to Kempele on kuvaus keskinkertaisesta paikkakunnasta, jossa käydään kaupassa, harrastetaan urheilua ja jonka läpi ajetaan matkalla Pohjoiseen tai Etelään.

Samuli Alapuranen on Kempeleestä kotoisin oleva mediataiteilija, joka asuu ja työskentelee Helsingissä. Alapuranen on valmistunut Tampereen taiteen ja viestinnän oppilaitoksesta 1998 ja työskentelee kokeellisten elokuvien lisäksi graafikkona, muusikkona ja VJ:nä.


Avantgarde Obscura, Lapinlahden Tilajakamo ja Omenapuutalo, 12.5.2017

Lisätietoa: tapahtuman Facebook-sivu

Copyright © 2019 AV-Arkki