AV-arkki, Future Shorts Finland ja Oulun Musiikkivideofestivaali juhlivat yötöntä yötä Sodankylän elokuvajuhlilla 10.-14.6.

AV-arkki, Future Shorts Finland ja Oulun Musiikkivideofestivaali juhlivat yötöntä yötä Sodankylän elokuvajuhlilla 10.-14.6.

AV-arkki, Future Shorts Finland ja Oulun Musiikkivideofestivaalit ovat tänä vuonna mukana juhlimassa yötöntä yötä Sodankylän elokuvajuhlilla 10.–14.6.!

Rovaniemen Kahvipaahtimon järjestämässä uudessa POP UP -kahvilassa nähdään laadukasta ohjelmaa: kansainvälisen Future Shorts Summer Seasonin Suomen ensi-ilta, Suomen parasta mediataidetta ja upeita kotimaisia musiikkivideoita. Kaikkiin näytöksiin on vapaa pääsy.

Koko ohjelma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/709011329229597/

AV-arkin näytös perjantaina 12.6. klo 15

1. Maarit Suomi-Väänänen: Minispektaakkelit 9 x Solo, Duo, Trio, Kvartetti, 2014 | 09:00
Minispektaakkelit 9 x Solo, Duo, Trio, Kvartetti näyttää lapsia, lapsellisia, lapsettomia, lapsenmielisiä, kaksosia, ranskalaisia, ranskanperunoita sekä roska- ja postilaatikoita.

2. Sami Sänpäkkilä: Psychedelic Alphabet for the Newborn, 2013 | 5:08
Psychedelic Alphabet for the Newborn on video jonka tein rakkaan ystäväni vastasyntyneelle lapselle lahjaksi. Elämä on kauneutta, väkivaltaa, lohtua, vaaraa ja huulipunaa. Jopa vastasyntyneelle.

3. Jukka Silokunnas: Rakennemuutos, 2012 | 01:12
Stop motion -animaatio, jossa saunallinen pihatto lahoaa pois. Purkaminen on toteutettu käsityönä: sähkösahalla, kirveellä ja rautakangella. Taiteilija hajotti rakennuksen keskellä Kärsämäen kylää, joten ohikulkijoilla oli mahdollisuus seurata performanssia tarkasti. Kunnanmiehet ihmettelivät purkamisen epäloogisuutta. Miksi se sitä noin hankalasti purkaa?

4. Minna Rainio & Mark Roberts: The Factory of the World, 2014 | 08:00
The Factory of the World koostuu staattisista videokuvista, jotka kuvaavat suljettua suomalaista elektroniikkatehdasta. Tehdas suljettiin 2003, kun sen koko tuotanto siirrettiin Kiinaan. Kuvien rinnalla kertojaääni kuvailee työskentelyolosuhteita kiinalaisissa tehtaissa. Teos tarkastelee miten toisistaan maantieteellisesti kaukana olevien työläisten elämänkohtalot pienessä pohjois-suomalaisessa kaupungissa ja yli 10 miljoonan asukkaan suurkaupungissa Etelä-Kiinassa risteytyvät.

5. Azar Saiyar: Primus Tempus, 2014 | 05:17
Televisiomainosten uudelleen järjestellyt palaset synnyttävät alkuperäisestä mainosmateriaalista erillisen illuusion. Kuvien lumoavuus ja vetovoimaisuus on edelleen läsnä – mutta ilman suoraa yhteyttä tuotteeseen. Kuvien tulkinta-avaruus hämärtyy, laajenee ja hämmentää.

6. Risto-Pekka Blom: Teemapuisto, 2015 | 04:55
Risto-Pekka Blomin Tampereen elokuvajuhlien pääpalkinnon voittaneessa lyhytelokuvassa pääosassa on ostoskeskuksen ilmatäytteinen hahmo.

7. Anssi Kasitonni: Butterfly’s Effect, 2013 | 09:05
Ars Fennica 2011 -voittajan lyhytelokuvassa perhosvaikutus näyttäytyy perhosvaikuttamattomuutena. Kasitonnin pieni elokuva on ennen kaikkea tarina kohtalosta tai sen olemattomuudesta. Elokuvassa tapahtuu myös yksi ihme.

8. Kaisu Koski: Not to Scale at All, 2014 | 10:11
Animaatio tutkii lääketieteen opiskelijoiden anatomisia piirroksia naisen synnytyselimistä. Piirrokset on kerätty 63 ensimmäisen vuosikurssin lääketieteen opiskelijalta Plymouthin yliopistossa.

9. Drive With Care, 2014 | 13:00
Drive with Care kuvaa eliitille tarkoitetussa sisäoppilaitoksessa työskentelevän opettajan elämää Yhdysvalloissa. Takala tutkii kyseisen yhteisön rajoja käyttäen kuivaa huumoria ja jälkikäteen lavastetun dokumentin keinoja. Teos tutkii kuinka sisäoppilaitoksen henkilökunta etsii omaa tilaansa ja yksityisiä hengähdyspaikkoja instituution sisällä. Samalla täytyy kuitenkin varoa että ei vahingossa riko yhteisiä sääntöjä.

10. Erkka Nissinen: Tilaa massa tilassa massa litassa maalit: ali tila, 2014 | 15:29
Erkka Nissisen absurdissa slapstick-musikaalissa kolme miestä yrittää muuttaa aineellisia olosuhteita sosiaalisten aktioiden kautta.

11. Tuomo Kangasmaa: Forêt Shell, 2015 | 06:00
Forêt Shell esittelee kaupunkitarinan ja sen tapahtumapaikan pohjoisessa Suomessa. Pienen kaupungin ulkopuolella valtatien varrella sijaitsevalla tontilla oli ennen huoltoasema, joka oli 1960-80-luvuilla suosittu matkalaisten taukopaikka ja nuorison kohtaamispaikka. Paikalliset tunsivat sen “Metsä Shellinä” (ranskaksi Forêt Shell). Kaupunkitarinan tarkastelu ja henkilökohtaiset nuoruuden muistot huoltoasemalta sekä historialliset faktat sekoittuvat videolla kertomukseksi ja myytiksi.

olohuone

Kesä on täällä! AV-arkki ja Future Shorts Finland kiertävät kesän festivaaleissa ja tapahtumissa

AV-arkin ja Future Shorts Finlandin yhteisnäytöksiä nähdään kesän aikana kotimaisilla musiikki- ja elokuvafestivaaleilla sekä kaupunkitapahtumissa.

Seinäjoen Provinssirockissa 24.–27.6. nähdään mm. Tampereen elokuvajuhlilla palkitut lyhytelokuvat: Risto-Pekka Blomin Teemapuisto ja Hannaleena Haurun Säälistäjät.

Elokuun alussa AV-arkki ja FSF tarjoilevat kotimaisia lyhytelokuvia ja mediataidetta helsinkiläisille Kallio Block Party -tapahtumassa.

Seuraa AV-arkkia ja Future Shorts Finlandia niin pysyt ajan tasalla tulevasta ohjelmistosta!

http://www.av-arkki.fi/
http://www.futureshorts.fi/


FUTURE SHORTS FINLAND
Lontoosta lähtöisin oleva FUTURE SHORTS on kansainvälinen lyhytelokuvayhteisö ja maailman suurin POP UP- elokuvafestivaali, joka on nostanut alan huomioarvoa vuodesta 2003 lähtien. Suomeen FUTURE SHORTS FINLAND saapui vuonna 2008 ja se on vanhin ja katsojamäärältään maamme suurin valtakunnallinen elokuvaklubi. Tällä hetkellä Future Shorts toimii yli 350 kaupungissa 100 eri maassa, ja on siten maailman laajin lyhytelokuvaverkosto. Sodankylässä vietetään kansainvälisen Future Shorts Summer Seasonin Suomen ensi-iltaa! Tällä kertaa näytöksessä mukana on palkittuja elokuvia Kroatiasta, Iranista, Suomesta (!), Liettuasta, Yhdysvalloista, Kreikasta, Ranskasta ja Hollannista. Summer Seasonin kahdeksan lyhytelokuvaa sisältävät monipuolisesti komediallista ja draamallista fiktiota, dokumenttia, animaatiota sekä kokeellista ilmaisua.

Copyright © 2019 AV-Arkki