Vappu Rossin Art Cache Helsinki -teokset aukeavat yleisölle 15.3.2018!

Vappu Rossin Art Cache Helsinki -teokset aukeavat yleisölle 15.3.2018!

Helsingin Tähtitorninvuorelle sijoittuvat Vappu Rossin teokset yhdistävät käsivarapiirustusta, animaatiota ja AR-tekniikkaa. Augmented reality eli “lisätyn todellisuuden” kolmiosainen teossarja toteutetaan yhteistyössä Helsingin observatorion ja Art Cache Helsingin kanssa. Teosten teemat linkittyvät Tähtitorninvuoren ja observatoriorakennuksen historiaan.

Swan-teoksen aiheena ovat joutsenen siivet, jotka leijailevat Tähtitorninvuorelta avautuvan näkymän yllä. Siipien väliin voi mennä ja ottaa itsestään kuvan. Observatorion pääsisäänkäynnin molemmin puolin sijaitsevat teokset PLAN ja BASIS puolestaan nostavat esiin tähtitornin perustamiseen ja suunnitteluun liittyvän, kansainvälisesti merkittävän ja uraauurtavan tiede-taide-yhteistyön 190 vuoden takaa. Observatorion teokset ovat nähtävillä sisäpihan porttien aukioloaikoina, ma–ke 9–16, to 9–20, pe 9–16 ja la–su 12–16.

Augmented reality -teokset eivät näy ympäristössä, vaan ainoastaan puhelimen tai tabletin ruudulta ilmaisen Arilyn-applikaation kautta.


Vappu Rossin teokset SWAN, PLAN ja BASIS Tähtitorninvuorella 15.3.–27.4.2018

Kartta ja lisätietoja teoksista: Artcache
Copyright © 2019 AV-Arkki