Lisätietoa Teokset / Placeholder

Placeholder
Placeholder

Videossa Placeholder empatian puute on saanut ihmisen kääntymään koneiden puoleen. Virtuaalisesta, elottomasta materiaalista (objekteista) on tullut tietoisia olentoja, jotka pystyvät jäljittelemään ihmismäistä toimintaa, kertomaan tarinoita ja viettelemään. Teoksessa kuvataan hetkeä, jolloin tekoäly on kehittynyt niin pitkälle, että tietokoneet pystyvät ajattelemaan ja oppimaan omatoimisesti. Teoksen innoittajina ovat toimineet sekä tekoälytutkimuksen ja biotekniikan viimeaikaiset kehitysaskeleet että varhaisempi tekoälytutkimus, kuten Turingin testi ja Eliza-tietokoneohjelma. Teos on tehty yksinomaan löydetyistä, vapaasti käytettävistä materiaaleista ja animaatioista.

Lisätietoa ja esikatselumateriaalia tästä teoksesta saa henkilökunnaltamme.

Teoksen alkuperäinen nimi / Placeholder
Teoksen nimi englanniksi / Placeholder
Asiasanat / tunteet, kolmiulotteisuus, tekoäly, digitaalitekniikka, virtuaalitodellisuus, iho, kybernetiikka, avatarit, empatia, viettely
Tyyppi / Nauhateos
Genre / kokeellinen elokuva
Maa / Iso-Britannia, Suomi
Kuvasuhde / 16:9
Kesto / 00:07:43
Kieli / Englanti
Ääniformaatti / Stereo
Valmistumisvuosi / 2017
Työryhmä / Henna-Riikka Halonen (Ohjaaja), Henna-Riikka Halonen (Leikkaaja), Henna-Riikka Halonen (Käsikirjoittaja), Henna-Riikka Halonen (Tekijä), Henna-Riikka Halonen (Äänisuunnittelu)
Copyright © 2018 AV-Arkki