Lisätietoa Teokset / Hienoista Manipulointia

Moderate Manipulations
Moderate Manipulations
Moderate Manipulations
Moderate Manipulations

Moderate Manipulations kuvaa kriittisesti ihmisen asemaa yhteiskunnan ja luonnon muutoksessa. Se pyrkii tutkimaan osaamme jatkuvan sisäisen ja ulkoisen vaikutuksen alla sekä rakennetun ja luonnollisen suhdetta. Tulevaisuuteen liittyvät pelot ja odotukset kontekstualisoituvat absurdin huumorin sävyttämään shakkipelin kaltaiseen simulaatioon, jossa asennot ja asemat ovat jatkuvan toiston, laskelmoinnin ja hienosäädön alla. Teos kuvattiin arkkitehti Matti Suurosen 1960-luvun lopulla suunnitteleman Futuro talon edustalla Merimaskussa. Videossa esiintyvät mainosmallit ovat puettuina Marimekon kaapuja jäljitteleviin asuihin. Arkkitehtuuri ja design-ideologiat toimivat visionaarisina suunnannäyttäjinä, teatraalisina lavasteina absurdissa näytelmässä jossa tärkeää osaa näyttelevät myös esteettiset päätökset siitä, miten skenaariot olisivat parhaiten visualisoitavissa. Mikä on Design-innovaation osa Suomalaisessa tulevaisuuskuvassa? Entä mikä on sen suhde luontoon, elintasoon ja talouteen? Moderate Manipulations on viimeinen osa videotrilogiaa, jossa tarkastellaan visuaalisesta ja kielellisestä lähtökohdista ihmisen asemaa yhteiskunnan arkkitehtonisissa tapahtumapaikoissa. Trilogian videot tutkivat muutosta teatterin, arkkitehtuurin ja kirjallisuuden klassikoissa ilmenevissä kuvissa ja muodoissa, jotka edustivat aikanaan radikaaleja tulevaisuuteen suuntautuneita näkemyksiä.

Lisätietoa ja esikatselumateriaalia tästä teoksesta saa henkilökunnaltamme.

Teoksen alkuperäinen nimi / Moderate Manipulations
Teoksen nimi englanniksi / Moderate Manipulations
Asiasanat / tiede, dystopiat
Tyyppi / Nauhateos
Genre / arkkitehtuuri ja kaupunkitila, maisema ja luonto, henkilökohtainen kertomus, poliittinen kommentaari, kokeellinen elokuva
Maa / Suomi
Kuvasuhde / 16:9
Kesto / 00:06:00
Kieli / Suomi
Ääniformaatti / Stereo
Valmistumisvuosi / 2012
Työryhmä / Henna-Riikka Halonen (Ohjaaja), Minttu Mäntynen (Leikkaaja), Henna-Riikka Halonen (Kirjoittaja), Jaana Zaiseva (Näyttelijä), Rita Aaltolahti (Näyttelijä), Minttu Mäntynen (Kuvaaja), Kone Foundation / - (Rahoittaja), AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture / Heidi Tikka (Rahoittaja), Antti Siniranta (Ääni), Paul Becker (Kääntäjä), Henna-Riikka Halonen (Tekijä), Sari Jaakkola (Voice over -kertoja)
Verkkosivu / http:// 
Copyright © 2019 AV-Arkki