Lisätietoa Teokset / Hienoista Manipulointia

Moderate Manipulations
Moderate Manipulations
Moderate Manipulations
Moderate Manipulations

Moderate Manipulations kuvaa kriittisesti ihmisen asemaa yhteiskunnan ja luonnon muutoksessa. Se pyrkii tutkimaan osaamme jatkuvan sisäisen ja ulkoisen vaikutuksen alla sekä rakennetun ja luonnollisen suhdetta. Tulevaisuuteen liittyvät pelot ja odotukset kontekstualisoituvat absurdin huumorin sävyttämään shakkipelin kaltaiseen simulaatioon, jossa asennot ja asemat ovat jatkuvan toiston, laskelmoinnin ja hienosäädön alla. Teos kuvattiin arkkitehti Matti Suurosen 1960-luvun lopulla suunnitteleman Futuro talon edustalla Merimaskussa. Videossa esiintyvät mainosmallit ovat puettuina Marimekon kaapuja jäljitteleviin asuihin. Arkkitehtuuri ja design-ideologiat toimivat visionaarisina suunnannäyttäjinä, teatraalisina lavasteina absurdissa näytelmässä jossa tärkeää osaa näyttelevät myös esteettiset päätökset siitä, miten skenaariot olisivat parhaiten visualisoitavissa. Mikä on Design-innovaation osa Suomalaisessa tulevaisuuskuvassa? Entä mikä on sen suhde luontoon, elintasoon ja talouteen? Moderate Manipulations on viimeinen osa videotrilogiaa, jossa tarkastellaan visuaalisesta ja kielellisestä lähtökohdista ihmisen asemaa yhteiskunnan arkkitehtonisissa tapahtumapaikoissa. Trilogian videot tutkivat muutosta teatterin, arkkitehtuurin ja kirjallisuuden klassikoissa ilmenevissä kuvissa ja muodoissa, jotka edustivat aikanaan radikaaleja tulevaisuuteen suuntautuneita näkemyksiä.

Lisätietoa ja esikatselumateriaalia tästä teoksesta saa henkilökunnaltamme.

Teoksen alkuperäinen nimi / Moderate Manipulations
Teoksen nimi englanniksi / Moderate Manipulations
Tyyppi / Single channel
Genre / Architecture and urban space, Landscape and nature, Personal narrative, Political commentary, Science, Experimental
Maa / Finland
Kuvasuhde / 16:9
Kesto / 00:06:00
Kieli / Finnish
Ääniformaatti / Stereo
Valmistumisvuosi / 2012
Työryhmä / Minttu Mäntynen (Cinematographer), Henna-Riikka Halonen (Author), Henna-Riikka Halonen (Director), Minttu Mäntynen (Editor), Henna-Riikka Halonen (Writer), Rita Aaltolahti (Actor), Jaana Zaiseva (Actor), AVEK / Heidi Tikka (Funder), Kone Foundation / - (Funder), Antti Siniranta (Sound), Paul Becker (Translator), Sari Jaakkola (Voice Over)
Copyright © 2017 AV-Arkki