Lisätietoa Teokset / Grotesque & Arabesque (cream)

Grotesque & Arabesque (cream)

Teossarjassa Grotesque & Arabesque käsitellään mikro- ja makrokosmisia tapahtumia, pieniä myrskyjä lasillisessa. Teokset havainnoillistavat ilmiöitä, jotka häilyvät huomiokykymme rajoilla tai ovat meille kokonaan näkymättömiä.Suuret projisoinnit muuttavat mikroskooppisten kuvaelmien mittasuhteet ja antavat niissä kuvatuille tapahtumille uusia merkityksiä. Vesiastiaan liukeneva pisarallinen verta tai maitoa luovat vangitsevia illuusioita – savuavia maisemia tai kosmisia nebuloita – jotka tempaisevat meidät mukaansa hiljalleen kieppuvaan tanssiin.  

Sarjan teokset ovat syntyneet arkipäiväisistä materiaaleista, kuten hapantuvasta maidosta, kermasta ja kukista. Niihin liittyvä koristeellinen mystiikka on luonnon omien lainalaisuuksien luomaa fraktaaliornamentiikkaa.

Grotesque & Arabesque -sarjan teoksiin sisäänrakennettu ambivalenssi, yhtäaikainen puoleensavetävyys ja luotaantyöntävyys, syntyy paitsi ikonografisesti, kuvaperinteen pohjalta, ennen kaikkea elollisen ja elottoman välistä eroa hämmentämällä. Muovipussi, jonka sisällä on väriään vaihtavaa happanevaa maitoa, liikehtii oudosti. Veteen putoava pisara kermaa väreilee kuin hauras meduusa. Elollisen ja elottoman raja on monin tavoin liukuva.

Lisätietoa ja esikatselumateriaalia tästä teoksesta saa henkilökunnaltamme.

Teoksen alkuperäinen nimi / Grotesque & Arabesque (cream)
Teoksen nimi englanniksi / Grotesque & Arabesque (cream)
Asiasanat / abstrakti, vesi, valkoinen, nesteet, muodot
Tyyppi / Installaatio
Genre / Installaatio, asetelma
Maa / Suomi
Kuvasuhde / 4:3
Kesto / 00:08:22
Kieli / Äänetön
Ääniformaatti / Silent
Valmistumisvuosi / 2005
Työryhmä / Saara Ekström (Tekijä)
Verkkosivu / http:// 
Copyright © 2019 AV-Arkki