Toiminta ja palvelut

AV-arkin tehtävä on edistää suomalaisen mediataiteen asemaa.

Työskentelemme läheisesti kuraattorien ja tapahtumajärjestäjien kanssa. Teoksia tarjotaan vuosittain yli kahdensadan eri puolilla maailmaa järjestettävän tapahtuman ohjelmistoon.

Laaja-alainen jakelutoimintamme mahdollistaa uusien teosten ja tekijöiden esiinnousun kansainvälisellä festivaali- ja nykytaidekentällä. AV-arkki promotoi suomalaista mediataidetta tehokkaasti myös verkkopalvelunsa avulla.

AV-arkin levitysarkisto mahdollistaa vanhempiin teoksiin tutustumisen ja palvelee erityisesti tutkijoiden tarpeita.

Kotimaassa AV-arkki levittää mediataidetta erilaisten festivaalien, museoiden, näyttelyiden ja tapahtumien lisäksi myös media- ja taidekasvatukseen.

Kehitämme jatkuvasti mediataiteen jakelun ja promotoinnin työvälineitä sekä työprosesseja. Levitystoiminnan tärkeimmät työvälineet ovat tietokannat, festivaalijakelun katalogi sekä AV-arkin verkkopalvelu. Verkossa julkaistava katalogi tehostaa uusien, ensi-iltaa vailla olevia teosten jakelua ja palvelee tapahtumia.

Kokoamamme tilastotieto suomalaisen mediataiteen kansainvälisestä ja kotimaisesta näkyvyydestä edistää taiteilijoiden uraa sekä tukee tutkimusta ja päätöksentekoa.

AV-arkin viestinnän pääväylät ovat verkkopalvelu www.av-arkki.fi esikatseluarkistoineen sekä sosiaalisen median kanavat:

facebook.com/avarkki.fi
twitter.com/avarkki
instagram.com/avarkki.fi