MEDIATAIDE KASVATTAA!

Käyttöohjeet

Tervetuloa AV-arkin media- ja taidekasvatukseen erikoistuneeseen verkkopalveluun!

Miten av-arkki.fi/edu verkkopalvelu toimii?

– Palvelu on suunnattu ensisijaisesti esi- ja alakoululaisten taide- ja mediakasvatukseen, mutta materiaali on sovellettavissa myös muille kouluasteille.
–  Palvelun käyttäminen on opettajille ja oppilaitoksille ilmaista käyttäjäksi rekisteröitymisen jälkeen.
– Rekisteröityneet ja sisäänkirjautuneet käyttäjät voivat näyttää opetuspaketteihin liittyviä teoksia verkkovideoina ja käyttää videoihin liittyviä teksti- ja tehtävämateriaaleja osana lapsille ja nuorille suunnattua, maksutonta mediakasvatusta.
– av-arkki.fi/edu -palvelun kaikki videomateriaali on ennakkotarkastettua ja ikärajamerkittyä.

Käyttäjäksi rekisteröityminen

– Käyttäjäksi voit rekisteröityä täyttämällä alla olevan lomakkeen. Rekisteröitymällä luot itsellesi henkilökohtaiset käyttäjätunnukset.
Rekisteröitymislomakkeen täyttämisen ja lähettämisen jälkeen saat sähköpostiisi vahvistuslinkin. Linkkiä klikkaamalla tunnuksesi palvelun käyttäjäksi aktivoituvat.
– Palveluun sisäänkirjaantuminen tapahtuu sivun oikeassa yläreunassa.
– Rekisteröitymislomake näkyy vain niille käyttäjille, jotka eivät ole sisäänkirjautuneet av-arkki.fi/edu-palveluun henkilökohtaisilla tunnuksillaan.

Mitä materiaalia av-arkki.fi/edu -palvelussa on tarjolla?

– av-arkki.fi/edu -palvelusta löydät kolme teemallista oppimateriaalipakettia:

Mitä kuuluu? 
Kuka kertoo?
Mikä on totta?

– Kaikkien oppimateriaalipakettien tehtävät on myös koottu Tehtävät-linkin alle.
– Tehtävät soveltuvat eri oppiaineisiin, eri tekniikoin ja välinein toteutettaviksi. Tehtävät linkin alta voit erilaisilla hakutermeillä etsiä omaan opetukseesi soveltuvia tehtäviä nopeasti.
– Samoin kaikki kirjallinen opetusmateriaali on ladattavissa ilmaiseksi pdf-muodossa Oppimateriaalit-linkistä.
– Ennen opetuksen aloittamista opettajan tulee tutustua palvelun yleisiin käyttöehtoihin sekä opetusmateriaalin kirjalliseen osuuteen.
– Uusia opetuspaketteja, katsottavia teosesimerkkejä ja tehtäviä pyritään tuottamaan palveluun lisää vuosittain, hankerahoituksesta riippuen. Otamme mielellämme vastaan yhteistyöehdotuksia ja kehittämisideoita!

AV-arkki mediakasvattajana

AV-arkki.fi/edu -palvelu vastaa opettajien tarpeeseen saada helppokäyttöistä ja hyvin suunniteltua opetusmateriaalia lasten ja nuorten media- ja taidekasvatukseen. Tavoitteemme on tukea opettajien työtä tuottamalla laadukasta opetusmateriaalia, joka soveltuu hyvin monenikäisten lasten kanssa työskentelyyn.

Mediataide kyseenalaistaa usein tavanomaista mediakuvastoa ja toimii hyvin myös audiovisuaalisen kerronnan perusopetuksessa. AV-arkin opetuspaketit ja verkkopalvelu AV-arkki.fi/edu mahdollistavat eturivin kotimaisten taiteilijoiden teosten hyödyntämisen osana alakoulujen opetusta. Haluamme olla mukana kasvattamassa sekä tulevaisuuden taiteilijoita että taiteen kokijoita. Verkkojakelu mahdollistaa oikean taiteen hyödyntämisen kaikissa kotimaisissa kouluissa.

AV-arkki on suomalaisen mediataiteen levityskeskus

Tehtävämme on promotoida, levittää ja jaella suomalaista mediataidetta sekä kotimaassa että kansainvälisesti. AV-arkki on tehnyt uraauurtavaa työtä suomalaisen mediataiteen levittäjänä vuodesta 1989. AV-arkki on avannut taiteilijoille mahdollisuuksia saada työtään tunnetuksi kansainvälisesti. AV-arkin toiminta on myötävaikuttanut suomalaisen mediataiteen kansainväliseen menestykseen. Toiminta on ainutlaatuista sekä Suomessa että muissa Pohjoismaissa. AV-arkki on jäsenmäärältään ja toimintansa laajuudelta suurin kotimainen mediataidealan järjestö. AV-arkki toivottaa kaikille oivaltavia hetkiä mediataiteen äärellä!

Rekisteröidy käyttäjäksi

Oppilaitoksen tiedot

Lähettämällä tämän lomakkeen sitoudun esittämään opetuspaketteihin liittyvä teoksia ainoastaan opetuskäytön yhteydessä. AV-arkki saa lähettää minulle toimintaansa ja opetusmateriaaleja koskevaa viestintää. AV-arkki saa lähettää minulle kyselyjä opetusmateriaalien toimivuutta koskien. Sitoudun noudattamaan palvelun käyttöehtoja.

Sivuston kaikki materiaali on suojattu tekijänoikeuslain nojalla. Materiaali on tarkoitettu ainoastaan yksityiseen käyttöön ja sen kopioiminen kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.